Поділитись:

Чи вплине підвищення пенсій на зростання цін

Четвер, 26 жовтня 2017, 14:22

Після перерахунку середній розмір пенсії зросте на 559,78 грн. І це не вплине на інфляцію.

Про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

З 1 жовтня 2017 року всі раніше призначені пенсії перераховані та осучаснені за єдиними правилами. Із 11,7 млн пенсіонерів розмір пенсії підвищено 10,5 млн осіб. Це 90 % від загальної кількості пенсіонерів. Середній розмір пенсії після перерахунку зростає на 559,78 грн: з 1886,78 грн до 2 446,56 грн.

Пенсійна реформа передбачає низку змін.

Скасування обмеження виплати пенсій для пенсіонерів, які працюють.

Пенсіонер, який заробив собі пенсію, з 1 жовтня 2017 може продовжувати працювати і отримувати пенсію в повному обсязі, без зменшення на 15 %.

Запровадження постійної, щорічної індексації (перерахунку) пенсій.

Щорічна індексація пенсій з 2021 року відбуватиметься шляхом збільшення (перерахунку) середньої зарплати, з якої обчислено пенсію, на 50 % зростання середньої зарплати за 3 попередні роки та на 50 % зростання індексу споживчих цін за попередній рік.

Це забезпечить щорічний перерахунок пенсій для "старих" пенсіонерів. Розмір пенсій не залежатиме від рішень політиків.

Починаючи з 2018 року, посилюється роль страхового стажу для визначення права на пенсію.

Ми не підвищуємо пенсійний вік, а залишаємо право для тих, хто сумлінно працював і набув необхідного страхового стажу вийти на пенсію при досягненні 60 років. При цьому посилюються страхові основи системи, встановлюються більші вимоги щодо страхового стажу і закріплюється можливість з січня 2018 року виходити на пенсію тим, хто відпрацював та сплачував внески 25 і більше років.

Позбавлення солідарної пенсійної системи від невластивих видатків.

Для зменшення, а в перспективі – ліквідації дефіциту коштів Пенсійного фонду, всі невластиві видатки системи передаються до державного бюджету. Ми створюємо страхову пенсійну систему.

"І основне. Підвищення пенсій, яке ми здійснюємо з жовтня 2017 року, не носить інфляційний характер і не може призвести до підвищення цін", – заявив Андрій Рева.

VoxConnector для ІА "Конкурент"

Надрукувати
мітки:
коментарів