Поділитись:

Допомогу у 65 мільйонів гривень розділять 212 фермерських господарств

Четвер, 02 листопада 2017, 12:53
Допомогу у 65 мільйонів гривень розділять 212 фермерських господарств

Визначили 212 фермерських господарств з 24 областей України, які за бюджетною програмою "Надання кредитів фермерським господарствам" та результатами конкурсного відбору отримали право на одержання поворотної фінансової підтримки у 2017 році. Всього на одержання такої підтримки претендувало 308 фермерських господарств.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

"За держпрограмою надання кредитів фермерським господарствам у цьому році вдалося задовольнити 70 % заявок. Зазначу, з Луганської та Донецької області задовольнили 100 % заявок. Перевага надавалась тим господарствам, які мають в обробітку до 500 га землі, є членами кооперативів або займаються розведенням ВРХ, ягідництвом, виноградарством чи органічним виробництвом, а також чия діяльність показує динаміку розвитку. Важливим є те, що вперше фінансову підтримку отримає сімейне фермерське господарство", – повідомила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Загальна сума асигнувань, визначених програмою на 2017 рік, складає 65 млн гривень, що у 4 рази більше, ніж минулого року (2016 р. – 15,7 млн).

До складу конкурсної комісії, яка проводила конкурсний відбір та займається формуванням реєстру фермерських господарств для одержання фінансової підтримки, увійшли: представники громадських організацій, профільних асоціацій, дорадчих служб, представники Мінагрополітики, Укрдержфонду. Усі засідання комісії транслювалися у режимі он-лайн.

Після погодження Мінагрополітики реєстру фермерських господарств, що отримали право на одержання фінансової підтримки, міністерство спрямує розподілений обсяг коштів до Укрдержфонду, який укладатиме з ФГ-переможцями конкурсу договори про надання кредитів та перерахує їм бюджетні кошти.

Довідково:

Законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" за бюджетною програмою "Надання кредитів фермерським господарствам" передбачено бюджетні асигнування в обсязі 65 млн грн, з яких: 25 млн грн – за рахунок загального фонду, 40 млн грн за рахунок спеціального фонду.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам, затвердженого постановою Уряду № 1102 від 25 серпня 2004 року, фінансова підтримка на конкурсних засадах на поворотній основі надається фермерським господарствам у розмірі, що не перевищує 500 тис. гривень, за умови забезпеченням виконання зобов'язання щодо повернення бюджетних коштів та створення нових робочих місць у селі.

Надрукувати
мітки:
коментарів