Поділитись:

Молодий вчитель в середньому заробляє 4345 гривень

Середа, 08 листопада 2017, 09:33
Молодий вчитель  в середньому заробляє 4345 гривень

Середня заробітна плата для молодих вчителів по Україні становить 4 345 грн.

Про це сказала Міністр освіти Лілія Гриневич, – повідомляє Освіта.ua.

Зі слів міністра, заробітна плата вчителя складається не тільки з мінімального посадового окладу, є ще ціла низка доплат.

"Ми цього року підняли зарплати вчителям на 50 %. Це все ще мало, цього не достатньо, але це як для одного року є реальним прогресом. Ми просунули професію вчителя в рамках єдиної тарифної сітки на два розряди", – сказала Гриневич.

Вона повідомила, що середня заробітна плата молодих вчителів без стажу роботи у загальноосвітній школі, як правило, нижча, ніж у гімназіях, ліцеях чи спеціальних загальноосвітніх закладах.

"Середня зарплата вчителя залежить від навантаження. Як правило, вчителі беруть його більше. Середня заробітна плата для молодих вчителів по Україні – це 4345 грн. Звичайно, це дуже мало. Але мені зараз ідеться про правду. Вона полягає в тому, що коли молодий учитель працює у закладі, де отримує доплати й має більше навантаження, тоді його середня зарплата – 5 323 грн. Я рада, що сьогодні вчитель вищої категорії може отримати зарплату 7 500 грн. У спеціальних навчальних закладах він має зарплату в 8 500 грн", – зазначила міністр освіти.

Вона також зауважила, що не задоволена рівнем оплати вчителів.

"Немає більш зацікавленої людини в цій країні, ніж я, щоб він виріс. Ми поставили це питання руба перед Кабміном. Я рада, що Прем'єр-міністр підтримав скачок у тарифній сітці на два розряди. У наступному році плануємо піднятися ще на один розряд і також дати доплату вчителям. Закон теж визначає умови праці й передбачає перехідний період. Наразі там передбачено п'ять років у перехідних положеннях. Загалом це буде залежати від економічної ситуації в країні", – наголосила Лілія Гриневич.

Надрукувати
мітки:
коментарів