Поділитись:

Поляки видавали українцям фіктивні документи на працю

Середа, 08 листопада 2017, 15:36

Упродовж п'яти місяців цього року двоє поляків у Сілезькому воєводстві зареєстрували понад 500 фальшивих заяв про намір доручити виконання праці українцям.

На підставі цих документів громадяни України змогли приїхати до Польщі, – інформує Польське радіо.

Правопорушників затримали співробітники Прикордонної служби на летовищі в місцевості Пижовіце Сілезького воєводства. Прокурор висунув їм звинувачення у сприянні організації іншим особам перетину польського кордону всупереч закону.

"Під час розслідування співробітники Прикордонної служби встановили, що затримані поляки для отримання фінансової вигоди у період з січня до кінця травня 2017 року допомагали українським громадянам незаконно перетинати кордон з України до Польщі", – повідомила у середу, 8 листопада, речниця Сілезького відділу Прикордонної служби капітан Катажина Вальчак.

Злочинна діяльність полягала у реєстрації в повітових управліннях праці Сілезького воєводства фіктивних заяв про намір доручити виконання праці іноземцям. Потім зареєстровані документи передавали в Україну, на їхній підставі українці отримували у консульствах візи з правом виконання праці у Польщі і з ними вони перетинали польський кордон.

"Однак після приїзду до Польщі вони не працювали у польських роботодавців, вказаних у заявах. Наявність візи вони використовували з іншою метою, зокрема для виїзду до держав Європейського Союзу", – повідомила Вальчак.

Надрукувати
мітки:
коментарів