Поділитись:

Повідомили, за які комунальні послуги українці можуть не платити

Неділя, 12 листопада 2017, 18:54
Повідомили, за які комунальні послуги українці можуть не платити

Цього тижня парламент підтримав новий закон "Про житлово-комунальні послуги". Серед іншого документ встановлює правила надання послуг та запроваджує перерахунок за неякісні або надані не в повному обсязі послуги. Це означає, що тепер споживачі не зобов'язані платити за послуги, якими не скористалися.

Про це розповіла нардеп від "Самопомочі" Олена Бабак, – повідомляє Нyser, посилаючись на ZIK.

"Цим законом визначаються виключно правила надання послуг та правила перерахунку за неякісні або надані не в повному обсязі послуги. Споживач не буде платити за те, що йому не надається", – заявила нардеп.

Олена Бабак зазначає, що новий закон значно спростив процедуру складання акту претензій. Тепер споживачам не потрібно чекати: якщо протягом доби співробітник компанії не з'явився за викликом, можна самостійно скласти акт.

"З цього моменту починається відлік неякісно наданої послуги. І, відповідно, ви будете мати право на повний перерахунок за все те, що вам надали неякісно", – пояснила Бабак.

Також народний депутат прокоментувала прописану в законі норму про те, що споживачі тепер мають право відбирати проби природного газу. Вона каже, що парламент вже попрацював над створенням відповідних інструментів.

Надрукувати
мітки:
коментарів