Поділитись:

Польща пояснила, чому не оприлюднює список нев'їзних українців

П'ятниця, 17 листопада 2017, 14:55
Польща публічно не інформуватиме про те, хто є у "чорному списку" українців, яким заборонено в'їжджати до Польщі. Про це повідомляє МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит кореспондента Укрінформу.

"Згідно з прийнятою практикою, публічно не оголошуються деталі вписання небажаних осіб для в'їзду до Польщі до списку, зокрема їхні прізвища, кількість осіб чи дати їх вписання", – підкреслює МЗС Польщі.

У польському зовнішньополітичному відомстві також інформують, що МЗС "не пов'язує вписання громадянина/громадян України до списку небажаних осіб з візитом міністра Вітольда Ващиковського до Львова".

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, глава МЗС Польщі нещодавно повідомив, що список "небажаних осіб" є коротким і містить всього "кілька прізвищ".

Як інформувало агентство, Ващиковський на початку листопада перебував у Львові. Там він мав широку програму зустрічей з представниками місцевої влади й місцевої польської меншини, відвідав польські місця пам'яті.

Ващиковський заявив у Львові представникам польських медіа, що Польща очікує від України реальних кроків щодо українсько-польського примирення у питаннях спільного історичного минулого і що українські пам'ятники, які збудовані у Польщі незаконно, без згоди польської влади, повинні бути визначені як нелегальні, а їхній демонтаж залежить від місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНКА МОЖЕ ОПИНИТИСЯ У СПИСКУ НА ЗАБОРОНУ В'ЇЗДУ ДО ПОЛЬЩІ

Надрукувати
мітки:
коментарів