Поділитись:

В Україні з'явився цифровий дитячий університет

Вівторок, 21 листопада 2017, 09:57

У межах українсько-німецького року мов 2017-2018 Goethe-Institut відкриває в Україні Німецький цифровий дитячий університет.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки, – інформує Osvita.ua.

Цифровий університет для дітей матиме безкоштовну освітню онлайн-платформу для дітей віком від 8 до 12 років. Передбачається, що у ньому діти в ігровій формі зможуть вивчати природничі науки, техніку та німецьку мову.

Навчання в університеті розраховане на усіх охочих, не залежно від місця проживання.

Німецький цифровий дитячий університет складається з трьох факультетів: "Людина", "Природа" і "Техніка". На факультеті "Людина" розглядаються такі теми, як медицина, інші культури, їжа, мистецтво і спорт. Факультет "Природа" досліджує рослинний і тваринний світ. "Техніка" — це факультет, на якому діти вчать, як працюють різні технічні прилади.

Навчальний процес проводитиметься в формі гри. За правильно виконані завдання діти отримуватимуть значки і здобуватимуть ступені студента, бакалавра, магістра, доктора і професора. Заняття проходитимуть у супроводі вигаданих персонажів онлайн-платформи — професора Ейнштейна і його помічниці Софі Шлау.

"У дітей виникає тисяча запитань про те, як влаштований світ. Німецький цифровий дитячий університет підхоплює цю цікавість і дає можливість познайомитися з різними сферами знань в ігровій формі і одночасно заглибитися у німецьку мову. Німецький цифровий дитячий університет використовує методику CLIL (Content and Language lntegrated Learning)", – зазначає керівник мовного відділу Goethe-Institut в Україні Сюзанне Бекер.

Для вчителів, які мають бажання працювати з Німецьким цифровим дитячим університетом, будуть запропоновані дидактичні матеріали для уроків та міждисциплінарних проектів.

Надрукувати
мітки:
коментарів