Поділитись:

В Україні хочуть розширити перелік "доступних ліків"

Вівторок, 21 листопада 2017, 16:18
В Україні хочуть розширити перелік
Міністерство охорони здоров'я підготувало проект постанови, яким пропонує розширити програму "Доступні ліки" трьома класифікаціями.

Відповідний документ оприлюднили для громадського обговорення на сайті МОЗ, – пише Укрінформ.

Зокрема програму "Доступні ліки" хочуть доповнити трьома новими нозологіями, а саме: "Хронічні захворювання шлунка та дванадцятипалої кишки", "Депресії та депресивний синдром", "Профілактика та лікування анемій в першому триместрі вагітності" та відповідно 9 новими міжнародними непатентованими назвами МНН (діючими речовинами) препаратів для лікування вказаних нозологій.

Для нових класифікацій, згідно з додатком до проекту постанови, пропонуються такі лікарські форми:

  • Хронічні захворювання шлунка та дванадцятипалої кишки: Амоксицилін (Amoxicillin) таблетки, капсули, Кларитроміцин (Clarithromycin) таблетки, Метронідазол (Metronidazole), Омепразол (Omeprazole) капсули, Ранітидин (Ranitidine) таблетки.
  • Депресії та депресивний синдром: Амітриптилін (Amitriptyline) таблетки, Флуоксетин (Fluoxetine) таблетки, капсули.
  • Профілактика та лікування анемій в першому триместрі вагітності: Заліза сіль (Ferrous salt) таблетки, Фолієва кислота (Folic acid).

Проектом постанови також пропонують внести в перелік препаратів, що відшкодовуються державою, два препарати з чинних речовин за міжнародними непатентованими назвами "Лозартан" та "Глібенкламід", відповідно від серцево-судинних захворювань та цукрового діабету 2 типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ ПОБІЛЬШАЛО АПТЕК, ДЕ РОЗДАЮТЬ БЕЗПЛАТНІ ЛІКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів