Поділитись:

За рік індекс українського борщу зріс на 33 %

Четвер, 23 листопада 2017, 15:15

Індекс українського борщу в 2017 році зріс на 33 %.

Про це у мережі Facebook написав генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для приготування борщу потрібно: свинина – 600 грамів, картопля та буряк – по 500 грамів, капуста – 300 грамів, морква та цибуля – по 200 грамів, томатна паста – 3 столові ложки, вода питна – 3,5 - 4 літри, лавровий лист, сіль, перець – за смаком, сметана – 250 грамів.

За середньостатистичними цінами свинина з кісткою коштує 100 грн за кілограм, або 60 грн за 600 г, буряк – 5,4 грн за кілограм, або 2,7 грн за 500 г, картопля – 5,8 грн за кілограм, або 2,9 грн за 500 г, капуста – 4,2 грн за кілограм, або 1,3 грн за 300 г, морква – 6,4 грн за кілограм, або 1,3 грн за 200 г, цибуля – 5 грн за кілограм, або 1 грн за 200 г, сметана – 47,5 грн за кілограм, або 11,9 грн за 250 г.

"Ця смачна страва нам обійшлась на 20 листопада в 81 грн", – порахував Олексій Дорошенко.

За статистичними даними, на 10 січня 2017 року українська традиційна перша страва обходилась майже в 61 грн.

"Таким чином, борщ з початку року подорожчав на 20 грн, або на 33 %. Але борщ, приготовлений 10 вересня, коштував 84,2 грн. Тобто за два місяці він став дешевшим на 3,2 грн за рахунок здешевлення м'яса та деяких овочів", – резюмував експерт.

Надрукувати
мітки:
коментарів