Поділитись:

У ВР заговорили про підвищення розміру прожиткового мінімуму

П'ятниця, 24 листопада 2017, 17:32

Верховна Рада рекомендуватиме Кабінету Міністрів підвищити розмір прожиткового мінімуму з урахуванням фактичних споживчих цін.

Про це заявила глава комітету ВРУ з питань соціальної політики Людмила Денисова, – повідомляє "Слово і Діло".

"Ми розглянули це питання на засіданні Комітету і ухвалили рішення рекомендувати уряду переглянути в проекті бюджету розмір прожиткового мінімуму з урахуванням реальних цін", – сказала Денисова.

Розмір прожиткового мінімуму впливає на розмір соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. Денисова не вказала параметрів його підвищення. Тим часом, у комітеті ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відзначають, що при розрахунку відповідних показників у проекті держбюджету-2018, у тому числі використовувалися застарілі норми наборів товарів і послуг.

Нагадаємо: проект держбюджету на 2018 рік, затверджений Верховною Радою в першому читанні 14 листопада, передбачає прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1700 гривень з 1 січня 2018 року. Потім передбачено поетапне підвищення прожиткового мінімуму з 1 липня – до 1777 гривень, з 1 грудня – до 1853 гривні.

Надрукувати
мітки:
коментарів