Поділитись:

За три роки нардепи виконали лише 19% обіцянок

Неділя, 26 листопада 2017, 18:30
За три роки нардепи виконали лише 19% обіцянок

З більш ніж двох тисяч програмних обіцянок, з якими йшли на вибори 2014 року нинішні народні депутати, виконано лише кожне п'яте, а саме 19%. Такими є результати моніторингу роботи Верховної Ради від порталу "Слово і Діло".

Аналітики зібрали всі передвиборчі обіцянки депутатів ВРУ VIII скликання - їх виявилося 2086. Більшість - 1953 - належать депутатам, що обрані у мажоритарних округах, адже кожен із них представляв програму самостійно і включав в неї ті пункти, які сам вважав за потрібне. Сюди не увійшли пункти програм депутатів, які пройшли в Раду в результаті довиборів. Це 5 таких мажоритарників, як Руслан Богдан, Ірина Констанкевич, Максим Микитась, Юрій Одарченко, Тетяна Ричкова, Сергій Шахов і Віктор Шевченко.

Так ось, серед депутатів, обраних в одномандатних виборчих округах, нині виконані лише 18% (а саме 359).

133 передвиборчих обіцянок належать депутатам-списочникам, тобто тим, хто потрапив до парламенту за списком партії, і, відповідно, отримав у своє досьє кожну обіцянку, яка містилося в програмі партії. 35% з них (а саме 46) виконані.

За три роки нардепи виконали лише 19% обіцянок

Загалом із загальної кількості виконані 405 програмних обіцянок парламенту нинішнього скликання. Невиконаними залишаються тисячі шістсот вісімдесят один (81%), з них статус "в процесі виконання" мають 1276, ще 405 (рівно стільки ж, як виконано) отримали статус "не виконана".

Надрукувати
мітки:
коментарів