Поділитись:

Нацбанк змінив вимоги до видачі ліцензій для переказу валюти за кордон

П'ятниця, 15 грудня 2017, 14:18

Національний банк України удосконалює порядок видачі індивідуальних ліцензій НБУ на переказування іноземної валюти за кордон та спрощує проведення банками низки валютних операцій.

По-перше, Національний банк уточнив перелік документів, які мають подаватися для отримання індивідуальної ліцензії НБУ. При цьому, задля запобігання відтоку капіталу за межі України посилено вимоги щодо документів, які подаються до НБУ, зокрема через право Національного банку запитувати такі документи у разі потреби, – інформує прес-служба банку.

По-друге, Національний банк уточнив перелік операцій з переказування іноземної валюти суб'єктами господарювання-резидентами за межі України, які не потребують отримання індивідуальної ліцензії НБУ. Відтепер змінами чітко унормована можливість перерахування у якості відшкодування резидентом-позичальником коштів нерезиденту-гаранту за умови, що цей гарант сплатив відповідно до договору гарантії за зобов'язаннями такого резидента-позичальника, передбаченими відповідним кредитним договором з уповноваженим банком-кредитором.

Надрукувати
мітки:
коментарів