Поділитись:

Український лоукост SkyUp: 5 головних фактів

Субота, 16 грудня 2017, 14:10

У 2018 році в Україні з'явиться новий лоукост – авіакомпанія SkyUp.

У квітні в Україні з'явиться новий національний авіаперевізник – компанія SkyUp. За неповний 2018 рік компанія планує надати послуги близько 650 000 тис. українцям. Засновник проекту SkyUp Юрій Альба зазначив, що компанія працюватиме на ринкових засадах і співпрацюватиме з конкурентами.

"Звичайно, конкуренція буде. Я за те, щоб конкуренти були не лише конкурентами на ринку, а й колегами і партнерами. Якщо так складеться, то, можливо, ми знайдемо точки дотику з МАУ і виконуватимемо спільні рейси", – зазначив Юрій Альба.

VoxConnector зібрав головні факти про нову авіакомпанію.

1. Чартерні перевезення у 2018 році будуть здійснюватися з Києва, Харкова та Одеси за 16 напрямками – Анталія, Бодрум, Шарм-Ель-Шейх, Даламан, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де- Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тірана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака Дубай. Внутрішні регулярні рейси розпочнуться наприкінці травня чи на початку червня. На першому етапі рейси заплановано за напрямками Київ-Одеса, Харків – Одеса, Львів – Одеса.

2. Вартість усіх регулярних перевезень буде формуватися за лоукост-моделлю без багажу та обраних додаткових послуг.

Вартість буде залежати від напрямку обраної подорожі та від часу придбання квитків (залежно від того, скільки днів залишається до подорожі). Наприклад, квиток на рейс "Київ-Одеса" коштуватиме від 499 гривень в один бік.

Продаж квитків компанія обіцяє відкрити наприкінці березня – на початку квітня наступного року. Компанія планує активно співпрацювати з туроператорами – у них буде можливість викуповувати блоки місць.

"Якщо місця залишатимуться, то ми їх продаватимемо за лоукост-моделлю на всіх напрямках", - пояснив генеральний директор SkyUp Євген Хайнацький.

3. Додаткові платні послуги авіакомпанії – перевезення багажу (окремі правила перевезень будуть застосовуватися на чартерних та регулярних перевезеннях), пріоритетна посадка (проходження від реєстрації до літака за окремою схемою), duty free на борту (виключно на міжнародних рейсах), харчування (замовлення при бронюванні або продаж на борту), вибір місць у салоні, обслуговування пасажирів у преміум-класі.

4. На сьогодні флот авіакомпанії складається з суден типу Боїнг 737-800 NG ємністю 189 місць 2001, 2002 та 2011 років випуску. Стратегія розвитку компанії передбачає поповнення флоту на 2-3 літаки щороку на базі літаків Боїнг 737-800 та Боїнг 737 MAX 8. Флот планується збільшити з 4 літаків у 2018 році до 10 у 2021-му.

5. Форма власності компанії – на 100 % приватна. Компанія не отримуватиме від держави дотацій або інших видів допомоги. Головний акціонер компанії SkyUp – ТОВ "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туристичний оператор JoinUp.

Надрукувати
мітки:
коментарів