Поділитись:

Рада заборонила встановлювати загальнобудинкові лічильники без згоди мешканців

Четвер, 21 грудня 2017, 12:30

Верховна Рада підтримала законопроект №5722-д щодо заборони встановлення загальнобудинкових лічильників газу без згоди мешканців.

За цей проект проголосували 325 депутатів. Майже усі волинські депутати підтримали зміни: Ігор Гузь, Ігор Лапін, Ірина Констанкевич, Степан Івахів і Юрій Савчук проголосували "за". Сергій Мартиняк не голосував.

Як пояснив Ігор Гузь на своїй сторінці у Facebook, ухвалити це закнопроект треба було до 1 січня, адже інакше вже з 2018 року газопостачальними могли "відключати" споживачів, які проти встановлення такого лічильника, тобто проти того, щоб платити за газ, який фактично не споживають.

Закон дозволяє встановлення індивідуальних лічильників на умовах співфінансування споживачів та газопостачальників, а термін обов'язкового переходу на лічильники для споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі, відкладають до 1 січня 2021 року.

Також, згідно із законом, введення у експлуатацію нових та реконструйованих багатоквартирних будинків можливе лише із встановленням індивідуальних лічильників. А на нових виробничих об'єктах тепер обов'язково мають бути вузли обліку.

Надрукувати
мітки:
коментарів