Поділитись:

Земля замість статуту поліції: як у Верховній Раді домовляються про голосування

Четвер, 21 грудня 2017, 14:31
Земля замість статуту поліції: як у Верховній Раді домовляються про голосування

Народний депутат Мустафа Найєм поділився кулуарними домовленостями про ухвалення законопроектів.

Зокрема він розповів про те, як політсили "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" обговорювали обмін дисциплінарного статуту Національної поліції на голосування за питання розпорядження землею.

"Суть коротко. З ранку Народний фронт не проголосував за законопроект, який передавав функцію розпорядження державними землями від Держгеокадастру органам місцевого самоврядування, місцевим радам та адміністраціям. Простіше кажучи, цим законопроектом функція розпорядження землями переходить з компетенції Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в сферу впливу Президента Петра Порошенка. У відповідь БПП вирішив "помститися" Народному фронту і Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і відмовився голосувати за ... дисциплінарний статут Національної поліції України! Це не вигадка і не чутки. Про це відкрито з трибуни заявив лідер фракції Артур Герасимов", – написав Найєм у Facebook.

Із його слів, після недовгих переговорів сторони начебто домовилися відступити: БПП пообіцяв проголосувати за статут Нацполіціі, а НФ – за земельне питання. Але під час голосування щось пішло не так: БПП за статут проголосував, а НФ за землю – ні.

"У результаті робота парламенту заблокована, останній день голосування на межі зриву. Тепер головне питання: а до чого тут поліція? Для розуміння. Дисциплінарний статут – це документ, який визначає службову дисципліну і повноваження поліцейських і їх керівників, види заохочень, стягнень тощо", – зазначив Мустафа Найєм.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
10:48
10 квітня 2024
01 березня 2024
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
07 лютого 2024
24 січня 2024
11 січня 2024