Поділитись:

Експерти відповіли на питання, які українці найчастіше ставили Google

Вівторок, 02 січня 2018, 19:31

Нещодавно найбільший інтернет-пошуковик опублікував список питань, які найчастіше ставили йому впродовж 2017-го року.

Його класифікували за категоріями "чому", "як", "навіщо" і "що таке". Запитання, на які дав відповіді Експрес, увійшли в ТОП-десять – саме відповіді на них упродовж року українці шукали найчастіше. Отже, що цікавить нас найбільше?

Чому сіпається око?

О. Куксенко, завідувач неврологічного відділення міської дитячої клінічної лікарні:

"Це відбуваться від перенапруження м'язів очей. До прикладу, якщо людина тривалий час без перерви працювала за комп'ютером або переглядала фільм у гаджеті, слизова оболонка ока пересихає, відтак воно починає сіпатись. Також такий рух може бути спричинений дефіцитом кальцію та магнію в організмі".

Чому випадає волосся?

П. Медвецький, лікар-дерматолог:

"Взимку основна причина випадіння волосся – те, що ми відмовляємось носити головний убір. Від холоду кровоносні судини шкіри голови звужуються, що погіршує кровообіг та живлення волосяних цибулин. Негативно впливає на волосини й різкий перепад температури, сухість повітря у приміщеннях. До слова, взимку не варто використовувати шампуні для глибокого очищення, адже із брудом вони змивають ще й захисний шар волосся. Загалом нормою вважається, якщо за день людина втрачає приблизно 100 волосин. Рясне випадіння волосся може свідчити про різні проблеми в організмі – хвороби кишківника, нирок та печінки. До причин облисіння також належить: надмірна емоційність, часті стреси, неправильний догляд за волоссям, виснаження організму дієтами та загалом незбалансоване харчування, авітаміноз. Спричинити втрату пишної шевелюри може й часте використання фена".

Чому не можна дарувати годинник?

О. Наумовська, доцентка кафедри фольклористики Інституту філології Київського національного університету ім. Т. Шевченка:

"Із давніх-давен наші предки вважали, що не можна дарувати нічого, що здатне вкоротити віку. Здавна також ніхто не дарував гострих предметів – з тієї ж причини. Якщо ж уже дуже кортіло зробити такий подарунок, то прийнято було за нього щось дати, скажімо, гостинець чи декілька гривень. Також годинник як подарунок вважають символом розлуки. Мовляв, якщо хочеш, щоб людина зникла з твого життя – даруй годинник. Однак чи вірити в ці давні народні забобони – особиста справа кожного".

Чому не можна спати навпроти дзеркала?

Н. Страхова, валеологиня, астротрихологиня:

"Забобонні люди вірять, що той, хто спить навпроти дзеркала, погано висипається і прокидається ще більш втомленим і розбитим, ніж заснув – через магічну силу дзеркала, зокрема його здатність забирати енергію".

О. Наумовська, доцентка кафедри фольклористики Інституту філології Київського національного університету ім. Т. Шевченка:

"Дзеркало в українському фольклорі завжди сприймали як перевернений потойбічний світ. Вважали, що це – канал між двома світами. Якщо спати навпроти дзеркала, то у будь-який момент померлі душі можуть повернутись у реальний світ і нашкодити людині".

Як варити гречку?

О. Левченко, голова Асоціації традиційних продуктів та національних кухонь України:

"Тепер основний рецепт приготування цієї крупи такий: одну частину гречки залити двома частинами води, посолити і на повільному вогні варити 25 – 40 хвилин. Помішувати крупу не треба, можна лише наприкінці готування, але не торкаючись ложкою дна. Гречку варто накрити кришкою, а в останні п'ять хвилин перед тим, як знімати із плити, відкрити, щоби вийшов пар. До речі, наші предки готували гречку на смальці, молоці та узварі, а також запікали. До готової відвареної гречки додавали топлений смалець і перемішували. Якщо ж хотіли "молочну гречку", то поки крупа варилась в окремій посудині, молоко нагрівали, але не до кипіння, а коли вода з кастрюлі з гречкою википала, туди вливали молоко і доводили ще раз до кипіння. Опісля одразу вимикали вогонь і залишали гречку настоятись 15 хвилин. До готової каші полюбляли додавати ще узвар – заради особливого смаку. Така страва вважалась святковою, небуденною".

Що таке фіаско?

І. Ціхоцький, доцент кафедри української мови ЛНУ ім. І. Франка:

"Слово "фіаско" – синонім до узвичаєних українських слів "невдача", "поразка", "провал". Уживається зазвичай у промовах, публіцистичному стилі. З італійської мови слово "fiasco" перекладається як "обплетена соломою пляшка для вина". Етимологія сучасного значення пов'язана із комічним випадком невдалого виступу італійського актора, що довго намагався розвеселити публіку мініатюрою, у якій він розмовляв із пляшкою. Однак актору це не вдалося, і він роздратовано розбив пляшку. Кажуть, саме завдяки цьому випадку і виникла фраза "зазнати фіаско".

Що таке майнінг?

О. Момонт, голова Bitcoin Foundation Ukraine:

"Майнінг – єдиний спосіб емісії біткоїнів (нової електронної валюти світу). Це процес запису транзакцій із біткоїнами у блокчейн, загальну базу доступу з усіма операціями Bitcoin. Під час майнінгу перевіряється унікальність і легітимність кожної транзакції. І за це майнер отримує винагороду в біткоїнах. База даних операцій із біткоїнами – відкрита і доступна для всіх, кожен може перевірити цілісність всіх транзакцій".

Навіщо кохати?

О. Лилик, психолог:

"Без розкриття себе в любові будь-яка професійна чи духовна діяльність буде неповною. Саме кохання дає відчуття внутрішньої впевненості й душевної щедрості. Саме з нього виникають найпрекрасніші витвори мистецтва, у коханні народжуються щасливі діти, кохання приводить нас до пошуків вищих сенсів. А ще почуття кохання – неймовірне джерело позитивних емоцій, які мотивують до різних звершень".

Як вийти заміж?

О. Манондіз, практичний психолог:

"Це доволі складне запитання. І, звісно, нема єдиного рецепту для всіх самотніх жінок. Однак все ж можу порадити розпочати із того, аби щось змінити у своєму житті. Спробуйте зробити незвичну для вас справу. Знайдіть цікавинку в тому, що видавалося дивним або ж нудним. Ходите в бібліотеки? Підіть у спортзал! Ходите лише на вечірки? Підіть до театру! Не вмієте співати, але давно хотілось? Знайдіть викладача! Так ви переключите свою увагу та зможете трохи відпочити від нав'язливих думок. А ще – зміните своє типове оточення, з'явиться новий шанс зустріти майбутнього чоловіка. Крім того, ваші нові досягнення позначаться на самооцінці, що позитивно вплине на ваш емоційний стан та зовнішність".

О. Лилик, психолог:

"Для чого?", – ось яким має бути запитання насправді. Якщо для того, щоб втерти носа подругам, заспокоїти маму чи тому, що "вже час", то ніяк. Не виходьте. Це тільки в казках після одруження йде "і жили вони довго й щасливо, доки смерть не розлучила їх". У наших реаліях 60% українських подружніх пар живуть коротко й нещасливо – до розлучення. А все через те, що одруження стає самоціллю, вечіркою, соціальним ритуалом, чим завгодно, але не початком найважливішої в житті роботи над собою. Вийти заміж – легко. А от бути щасливо заміжньою – потрібні психологічна самоосвіта, робота з власними комплексами, вміння виражати свої емоції, розуміти й пояснювати їхні першопричини, вміння домовлятися, слухати й чути іншого, знаходити компроміси, сміливості не терпіти негідної поведінки й мудрості сприймати недоліки коханого. Сім'я – це проект, а не фарт. У неї необхідно вкладатись, її потрібно розвивати й плекати. Це все свідома робота двох зрілих людей, які вирішили поєднати свої життя".

Як заробити в інтернеті?

Н. Печерська, власниця відомого онлайн-ресурсу:

"Є безліч способів. Приміром, заробляти на власному сайті можна за рахунок розміщення реклами. Для цього власники ресурсу укладають угоду із компанією Google і дозволяють показувати рекламу на своєму ресурсі. Такий договір – справа 10-15 хвилин. У мережі є спеціальні ресурси, які дозволяють укласти рекламну угоду, наприклад, AdWords. Профіль у ньому створюється автоматично, щойно користувач реєструє поштову скриньку в gmail. Заробіток залежить від того, скільки користувачів відвідує сайт за добу. Створення свого блогу, сторінки в Instagram, YouTube-каналі або спільноти у соцмережі – також дуже дієві способи заробітків в інтернеті! Наприклад, на сторінці в Instagram можна розміщати платну рекламу інших компаній. Але для цього треба мати мінімум 10 тисяч підписників. Заробляти можна від 10 тисяч гривень на місяць. Що більша ваша аудиторія – то більший заробіток".

Л. Данилів, інтернет-маркетолог:

"Створення свого інтернет-магазину – справа значно важча, і вкласти доведеться мінімум 15 тисяч гривень. Розпочинаючи, варто сконцентруватись на продажу чогось одного – наприклад, одягу, взуття чи прикрас. Окупиться такий бізнес не раніше, ніж через півроку".

Навіщо чоловікам соски?

Д. Жунько, лікар-сексолог:

"У чоловіків соски й тканини молочної залози не виконують жодної функції. Вони формуються на ембріональній стадії розвитку, коли з'являються зачатки всіх органів, які мають бути у людини. А далі, на наступній стадії, вони розвиваються по-різному, залежно від хромосомного набору плоду та під впливом гормонів – наприклад, із того ж самого зачатку в дівчат розвинуться яєчники, а у хлопців – яєчка".

Що таке "ещкере"?

А.Боровиченко, реп-музикант:

"Це слово популярне у реперському середовищі. Вважається, що воно пішло від англійського слова esketit, що насправді означає let's get it, тобто "давайте це отримаємо!"

Надрукувати
мітки:
коментарів