Поділитись:

Польський завод відповів на звинування щодо уніформи для українців

П'ятниця, 12 січня 2018, 13:38
Польський завод відповів на звинування щодо уніформи для українців

Польська компанія Lіndab пояснила ситуацію із синьо-жовтою уніформою для українців.

Одним із методів забезпечення ефективності та безпеки на робочому місці для компанії Lindab є використання захисного одягу різних кольорів, що спрощує швидку ідентифікацію.

Наприклад, бригадирів можна легко розпізнати за червоною сорочкою, а техніків – за зеленою. Заяву компанії розмістив у Facebook Департамент консульської служби МЗС України.

"Орієнтовно рік тому у виробничому цеху і на складі виникли комунікаційні проблеми у зв'язку з тим, що не всі розмовляли однією мовою. Це стало причиною низки стресових ситуацій та непорозумінь, що часто призводило до звільнень. Іноземців, працівників, які не володіють польською мовою, працевлаштовувала зовнішня компанія, яка надає послуги для Lindab, тому ми розпочали діалог із цим роботодавцем. Нашою метою було опрацювання рішення, яке спростило б взаємному комунікацію. Ми вирішили запровадити модель швидкого розпізнавання, якою мовою користуються окремі особи: співробітники, які не розмовляли польською, незалежно від національності, повинні були носити інші футболки. Ми також встановили, що деякі співробітники знають як польську, так і іншу мову, і таким чином можуть перекладати. Таке рішення дозволило організувати ефективну систему комунікації між співробітниками, яка полягає у направленні повідомлень безпосередньо людям, які їх розуміють, а також, якщо це необхідно, можуть перекласти та передати їх зміст іншим. З моменту впровадження нової системи всі співробітники, які не розмовляють польською, носять жовті футболки, а працівники, які можуть допомогти з перекладом - помаранчеві. Вибір кольорів не був продиктований прихованими підтекстом. Такі зміни допомогли подолати наявні труднощі, спричинені мовним бар'єром. Така система застосовується до всіх іноземців-працівників Lindab, які не розмовляють польською мовою, а не лише до українців, як це зазначено в публікаціях ЗМІ. Сьогодні в Lindab працюють громадяни України, Білорусі, Молдови", – йдеться у повідомленні.

У компанії також заявили, що вже отримали юридичну консультацію і переконалися, що такі рішення не суперечать антидискримінаційним законам.

Надрукувати
мітки:
коментарів