Поділитись:

Роз'яснили, кого з випускників вишів не звільнять від відпрацювання

Вівторок, 16 січня 2018, 15:34
Роз'яснили, кого з випускників вишів не звільнять від відпрацювання

Норму про обов'язкове працевлаштування випускників, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, зокрема випускників вищих медичних навчальних закладів, скасували 2017 року.

Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо працевлаштування випускників" дозволив випускникам самостійно обирати подальшу роботу, – інформує управління Держпраці у Волинській області.

Однак медики, які закінчили ВНЗ до 2017 року, мають відпрацьовувати за направленням. Міносвіти зауважує, що положення закону не застосовують при працевлаштуванні випускників попередніх років.

"Якщо випускник підписав угоду з керівництвом вищого навчального закладу і роботодавцем (організацією, підприємством, установою державної та приватної форми власності) до ухвалення закону, він зобов'язаний відпрацювати за направленням. Інакше він несе відповідальність, відповідно до умов угоди за нормами Цивільного кодексу України. Випускники, які навчалися за цільовими направленнями і вступали до вищих навчальних закладів за спеціальними умовами, тобто за окремим конкурсом, також зобов'язані відпрацювати відповідно до угоди", – роз'яснили в управління.

Надрукувати
мітки:
коментарів