Поділитись:

Гройсман розповів, коли підвищать пенсії військовослужбовцям

Середа, 17 січня 2018, 15:32

У Кабінеті Міністрів сподіваються, що законопроект про пенсійне забезпечення військовослужбовців буде ухвалений парламентом у лютому, але перерахунок виплат обіцяють зробити з 1 січня.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, – повідомляє "Українська правда".

"Ми розуміємо, що у січні Верховна Рада не зможе ухвалити цей закон, тому сподіваюся, що це вийде зробити у лютому, – сказав він. – Даю доручення, щоб всі пенсії були перераховані з 1 січня 2018 року, навіть якщо закон приймуть у лютому".

Він запевнив, що всі суми будуть виплачені у повному обсязі.

Зі слів Гройсмана, питання щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців наразі проходить обговорення у Раді національної безпеки та оборони.

Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що рішення передати законопроект про пенсії для військовослужбовців на розгляд РНБО було прийнято 16 червня минулого року Національної радою реформ, оскільки дане питання "напряму торкається обороноздатності України".

"Це питання розглядалося за участю секретаря РНБО наприкінці грудня, наразі працює робоча група за участі силовиків 14 силових відомств, відпрацьовуються норми цього закону, вони змінюються, покращуються", – сказав Рева.

Після цього він буде переданий на узгодження Кабінету Міністрів і вже тоді до Верховної Ради.

Гройсман зазначив, що в обговорюваному законопроекті принциповим є те, щоб у документі були прописані норми, щодо того, аби найвищі пенсії були у військовослужбовців бойових підрозділів і менші у тих, хто перебував у тилу.

Нагадаємо: сьогодні, 17 січня, біля стін будівлі Волинської облдержадміністрації відбувся мітинг військових пенсіонерів, під час якого вони вимагали перерахунку і виплати пенсій, а також скасування рішення щодо позбавлення пільг пенсіонерів ОВС України на 50% знижки у сплаті житлової площі, комунальних послуг та електроенергії і відновити їх з моменту скасування.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 березня 2024
07 березня 2024
29 лютого 2024
10:24
26 лютого 2024
22 лютого 2024
12 лютого 2024
15:15
11 лютого 2024
03 лютого 2024