Поділитись:

Українські виші розділять на три групи

Четвер, 18 січня 2018, 08:45

Нацрада з питань розвитку науки і технологій пропонує тестувати вищі навчальні заклади на предмет їхньої наукової діяльності.

Про це інформує прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Така атестація розпочнеться цьогоріч, і вона дозволить у майбутньому розпочати базове фінансування університетської науки.

МОН уже розробило проект Порядку державної атестації закладів вищої освіти у частині провадженні ними наукової (науково-технічної) діяльності, який також був схвалений під час засідання Нацради. У ньому закладено, що виші оцінюватимуть авторитетні експерти на підставі об'єктивних цифрових показників результативності напрямку за минулі 5 років і його теперішнього потенціалу, наукового звіту за той-таки період і плану розвитку ще на 5 років.

За підсумками оцінки науковий напрям університету відноситимуть до однієї з 3 груп: А – лідери, яким базове фінансування належить пріоритетно; Б – міцні "середняки", які отримуватимуть базове фінансування за наявності коштів; В – ті, які мають значення насамперед для навчальної роботи університету, а відтак на базове фінансування претендувати наразі не можуть.

Водночас усі ці групи завжди матимуть змогу претендувати й на конкурсне фінансування.

Надрукувати
мітки:
коментарів