Поділитись:

В Україні змінять склад автомобільних аптечок

Четвер, 18 січня 2018, 09:10

Мотоциклетні, автомобільні та автобусні медичні аптечки мають бути оснащені засобами для надання першої допомоги при дорожньо-транспортній пригоді і не мусять містити будь-яких медичних препаратів.

Також у кожну аптечку хочуть вкласти інструкцію, як надавати першу допомогу при ДТП. Такий проект підготували в Міністерстві охорони здоров'я.

За статистикою, причиною приблизно 80% смертей внаслідок аварійй до приїзду бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги є масивна кровотеча. Тому до мінімальної комплектації аптечки передусім будуть входити необхідні засоби для зупинки кровотечі: бинти різної ширини, серветки тощо. Замість резинового джута в автомобільній аптечці буде механічний засіб для зупинки кровотечі типу "САТ", який можна накласти собі самотужки.

В оновлених аптечках не буде медичних препаратів: зеленки, таблеток, які мають термін придатності і далеко не завжди вчасно оновлюються в аптечці, тощо. Крім того, ліки не стануть в нагоді при наданні екстреної допомоги не фахівцями. Це світовий досвід – не передбачати лікарські засоби в обов'язковий склад автомобільних аптечок. За необхідності, ви можете доповнити власну аптечку необхідними вам ліками.

Перелік медичних виробів та інших матеріалів, які повинні бути в складі аптечок востаннє переглядався Міністерством охорони здоров'я України 20 років тому. Теперішній проект наказу має на меті привести аптечки у відповідність до європейських норм та стандартів.

Надрукувати
мітки:
коментарів