Поділитись:

В Україні хочуть збільшити штрафи за вживання алкоголю у людних місцях

Четвер, 18 січня 2018, 17:31

У Верховній Раді запропонували збільшити штрафи за порушення правил продажу і вживання алкоголю.

Відповідний законопроект зареєстрував народний депутат Володимир Мисик, – інформує Радіо Свобода.

Автор документа пропонує збільшити розміри штрафів за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у публічних місцях, парках і транспорті або появу у громадських місцях у п'яному вигляді з 17-85 гривень до 340-510 гривень.

Законопроект також передбачає збільшення штрафів за порушення правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами. Зокрема за продаж таких алкогольних напоїв неповнолітнім або продаж тютюнових виробів в упаковках, що містять менше 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар) пропонується карати штрафом 1700-3400 гривень замість 510-1700 гривень.

У грудні 2016 року Кабінет Міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну на алкогольні напої. Як тоді пояснювали у Мінфіні, чинні мінімальні ціни не відповідають реальним витратам суб'єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкоголю. Крім того, в Міністерстві заявляли, що чинний рівень мінімальних цін перестав виконувати свою роль "запобіжника" проти продажу контрафакту, що негативно впливає на здоров'я населення.

Надрукувати
мітки:
коментарів