Поділитись:

Лише 5% українських заробітчан у Польщі займаються інтелектуальною працею

Четвер, 18 січня 2018, 17:52

У Польщі фіксують зростання частки трудових мігрантів з України, які займаються висококваліфікованою роботою.

Про це розповіла Вікторія Шум, менеджер проектів PBN Hill+Knowlton Strategies, – повідомляє "Економічна правда".

За даними дослідження Національного банку Польщі, близько 70 % українців у Польщі – це "сині комірці", тобто ті, які працюють на будмайданчиках, в виробничих цехах, в очисній промисловості, виконуючи досить просту роботу після короткого навчання.

Рівень доходу українських "синіх комірців" становить від 800 до 2000 злотих на місяць (від 6,7 тис грн до 16,8 тис грн).

За даними польського Центробанку, на сьогодні тільки 5 % українців у Польщі є "білими комірцями".

Однак експерти польського ринку праці відзначають, що з кожним роком в Польщу приїжджає все більше кваліфікованих кадрів з України, які легко можуть влаштуватися на роботу фахівцями, менеджерами і адміністраторами, як в польські, так і міжнародні компанії.

Згідно з останніми даними Національного банку Польщі, щорічно українці в Польщі заробляють в середньому близько 8 млрд злотих (близько 67 млрд грн), з них близько 5 млрд злотих (42 млрд грн) українці пересилають додому.

"За останній рік суми і кількість переказів з Польщі в Україну через онлайн сервіс TransferGo зросли майже на 100 %", – коментує Магнус Олбі, директор по маркетингу TransferGo.

"Завдяки тому, що з кожним роком все більше українців знаходять більш кваліфіковану і оплачувану роботу в Польщі, ми очікуємо подальшого зростання в сфері грошових переказів в Україну", – сказав він.

До слова,представники польської рекрутингової фірми стверджують, що після впровадження для України безвізового режиму, українські працівники в Польщі отримують більші зарплати.

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
02 березня 2024