Поділитись:

У Польщі розгубилися в нових правилах працевлаштування українців

Середа, 24 січня 2018, 15:45

У Польщі стало більше роботи, однак польські роботодавці розгублені через нові правила працевлаштування іноземців.

Торік у листопаді Головне статистичне управління зафіксувало в Польщі рекордно низький рівень зареєстрованого безробіття – 5,6 відсотків. Завдяки соціальній політиці немає охочих працювати на межі рентабельності. Вакансії заповнюють емігранти з України і Білорусі. Вони працюють передусім у будівельній галузі та логістиці, – інформує Польське радіо.

Польські ЗМІ звертають увагу, що польські підприємці загублені серед нових правил, які стосуються працевлаштування іноземців. Легалізувати їх роботу не так легко, як раніше. Це результат введення від початку 2018 року нового виду дозволу на сезонну роботу. У роботодаців побільшало бюрократичних обов'язків – необхідно подати не один, а кілька документів, заплатити і дочекатися, аж Повітове управління праці перевірить дані.

Отож, формальні процедури дуже видовжилися. У деяких регіонах чиновники висувають додаткові вимоги, наприклад, вимагають фотографію іноземця. А в управліннях скаржаться, що отримують неправильно заповнені формуляри або їм приносять не всі потрібні документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКУ ЗМІНИЛАСЯ ПРОЦЕДУРА ВИДАЧІ РОБОЧИХ ПОЛЬСЬКИХ ВІЗ

Надрукувати
мітки:
коментарів