Поділитись:

Непопулярне заняття: українці перестають читати книги

Субота, 27 січня 2018, 17:20

В Україні населення перестало читати книги. Про це кажуть дані соціологічного опитування, повідомляє "РБК-Україна".

Повідомляється, що в 2017 році більше, аніж половина українців не прочитала жодної книги. Так, відповідаючи на питання "Скільки книг ви прочитали за останній рік", 51% респондентів відповіли "ні", 43% прочитали одну або більше книг, а 6% не змогли відповісти. Наголошується, що в 2017 році найбільше читали жінки (48%), ніж чоловіки (38%).

Зазначимо, що серед читачів виявилося більше людей з вищою освітою, найменше — серед осіб із середньою освітою (57% і 31% відповідно). Найбільше читають українці, які живуть у східних і центральних областях (49% і 46%). Найменше читають в південних регіонах України (34%). При цьому в містах читають більше, ніж у сільській місцевості (53% і 37% відповідно).

* Опитування проводилося Research & Branding Group в період з 27 жовтня по 9 листопада 2017 року. Опитано 1802 респондента у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом поселення та регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, та м.Севастополь). Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,4%

Надрукувати
мітки:
коментарів