Поділитись:

"Пригоди Паддінгтона 2": Як добре ведмежа бореться за ідеали (рецензія)

Субота, 27 січня 2018, 14:00

"Пригоди Паддінгтона 2" - чудова сімейна комедія про людиноподібне ведмежатко. Якщо ви не любите стрілянини, вбивств та хитромудрих сюжетних ліній, цей фільм для вас!

Це історія з банальним сюжетом, яку Голівуд використовував уже мільйони разів: є позитивний герой (ведмедик Паддінгтон), який хоче зробити добре діло (показати своїй тітці-ведмедиці Лондон). На його шляху стає негідник (Фенікс Бьюкенен), який підставляє головного героя і змушує всіх сумніватися в його добропорядності. Натомість його вірні друзі (сімейство Браунів) допомагають вивести на чисту воду злодія. В результаті маємо геппі-енд, і справедливість торжествує.

Попри простоту сюжету, кумедні ситуації, в які потрапляє Паддінгтон з українським голосом Володимира Зеленського, захоплюють так, що й годі відірвати очей від екрану.

Окрім 1 години 43 хвилин позитивного настрою, "Паддінгтон-2", як і більшість казок, має своє дидактичне значення. Фільм вчить дітей про:

  • важливість чесної праці (Ведмедик Паддінгтон миє вікна, щоб чесно заробити на подарунок);
  • справедливість, за яку варто боротися;
  • важливість дотримання своїх обіцянок;
  • важливість гарних стосунків з новою сім'ю, як і важливість не забувати про стару.

Для старших глядачів у "Пригоди Паддінгтона-2" закладено філософський зміст, який можна сформулювати у запитанні: "Чи виживе маленьке добре ведмежа у цьому світі"? Світі, повному жорстокості та несправедливості. Світі, де високі ідеали прописані лише на папері. Світі, де кожного обліпили ярликами. Та не зважаючи на це все, Паддінгтон у кожному шукає добро і якимось чином знаходить.

Червоною ниткою крізь фільм проходить "фішка" Паддінгтона – його вареннячко. Змістовно його можна використовувати як алегорію добрих справ. Гастрономічно – за прямим призначенням. Перевірено на собі: це дуже смачно!

Рецепт апельсинового вареннячка від Паддінгтона

Апельсини (1кг), цукор (1кг), вода (1л), лимон (2 шт.), паличка кориці. Апельсини та лимони чистимо і ріжемо на шматочки, кладемо в каструлю, засипаємо цукром, кладемо паличку кориці. Варимо варення 2-3 години, подрібнюємо великі шматки на бленд ері. Додаємо терту цедру. Смачного!

Паддінгтон любить апельсинове варення!Паддінгтон любить апельсинове варення!

Зрештою, якщо ви ще досі не подивилися цю комедію, задайтеся запитанням: на що здатна одна червона шкарпетка? Відповідь вас приємно здивує :)

***

Ну й на завершення традиційне інтерв'ю з експертом з мультиків, 9-річною Даринкою Лучик:

– В чому суть "Пригод Паддінгтона-2"?

– Паддінгтон – це найкращий вигаданий мультгерой у світі фільмів. Паддінгтон – це і є суть.

– Що запам'яталося найбільше?

– Вираз обличчя тюремного шеф-кухаря, коли Паддінгтон дав йому бутерброд. Після цього в'язниця зробилася просто раєм. Ну не раєм, а просто гарною.

– Що найбільше не сподобалося?

– Як сусід зробив із Паддінгтона злодюжку. І його посадили до в'язниці.

– Чи порадила би ти подивитися цей фільм своїм друзям і подругам?

– Так, тисячу разів! (А може й більше).

– А що би ти побажала тим, хто цей фільм ще не дивився?

– Не забудьте подивитися титри після фільму. Там теж багато чого цікавого!

Рубрика "Кіно у Луцьку" виходить за підтримки наших партнерів РЦ "Промінь" та кінотеатру "Multiplex".

Надрукувати
мітки:
коментарів