Поділитись:

В Україні будуть евакуювати неправильно припарковані автомобілі

Четвер, 01 лютого 2018, 09:52

Наприкінці грудня Верховна Рада у другому читанні ухвалила проект закону № 5364 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування в сфері паркування транспортних засобів".

Незабаром документ має підписати Президент. Закон почне діяти через 180 днів після його публікації, тому очікується, що нові правила почнуть працювати влітку, – пише "Сегодня".

Згідно з новим законодавством, даються законні права на евакуацію автомобілів, правда, при обов'язковій фото- чи відеофіксації. Евакуювати транспортний засіб зможе поліцейський або ж інспектор. У законі прописана норма про те, що машину можна евакуювати тоді, "коли автомобіль суттєво перешкоджає дорожньому руху". Евакуювати будуть в тих випадках, якщо авто:

  • припарковано на проїжджій частині в два ряди або більше;
  • припарковано в місці, яке заборонено ПДР (наприклад, на пішохідних переходах, залізничних мостах і шляхопроводах, на зупинках громадського транспорту тощо);
  • припарковано на смузі, яка виділена для руху громадського транспорту або велосипедів;
  • заважає пішоходам або ж руху інших транспортних засобів;
  • блокує проїзд по двом або більше смугах руху;
  • заважає роботі комунального транспорту (снігоприбиральні машини і т.д.), але тільки в разі оголошення певної місцевості зоною надзвичайно екологічної ситуації.

Автомобіль можна буде забрати з штраф-майданчика тільки після оплати штрафу і послуг з евакуації та зберігання.

Надрукувати
мітки:
коментарів