Поділитись:

Викрили українсько-польську злочинну групу, яка торгувала цигарками і спиртом

П'ятниця, 02 лютого 2018, 13:50
Викрили українсько-польську злочинну групу, яка торгувала цигарками і спиртом

У Польщі викрили зорганізовану злочинну групу, яка купувала та продавала в основному контрабандні цигарки з України.

Загалом затримали 10 осіб. Збитки державної скарбниці внаслідок незаконної діяльності групи оцінюють у понад 5 млн злотих (1,2 млн євро), – пише Польське радіо.

Речниця Бескидського відділу Прикордонної служби майор Ельжєбєта Пікор поінформувала, що організована злочинна група, яка займалася купівлею, зберіганням, а потім транспортуванням та наступним продажем цигарок, що контрабандою привозили з України до Польщі, діяла на терені трьох воєводств: Підкарпатського, Нижньосілезького та Лудзького.

Можливим лідером злочинної групи був 35-річний безробітний житель одного з населених пунктів Лудзького воєводства, якому Окружна прокуратура у Перемишлі висунула звинувачення у керівництві зорганізованою злочинною групою. Натомість дев'ятьом іншим підозрюваним, зокрема українському подружжю, висунуті звинувачення в участі у цій злочинній групі та вчиненні податкових правопорушень.

Зі слів майор Пікор, група купувала незаконно ввезені з України до Польщі цигарки без польських акцизних знаків та переховувала їх у прикордонній зоні. Потім товар транспортували здебільшого до Лудзі та на захід Польщі.

"Цигарки перевозили у спеціально сконструйованих скриньках в транспортних засобах членів групи. Цікаво, що авто, яке поверталося з Лудзі на Підкарпаття, знову використовували – ним перевозили денатурований спирт", – сказала речниця Бескидського відділу Прикродонної служби.

Вона додала, що за свідченнями підозрюваних, спирт розливали у літрові пляшки і продавали як український на прикордонних базарах.

Співробітники прикордонного загону у Любачеві, котрі стежили за діяльністю групи, встановили, що злочинці у період від червня 2016 року до серпня 2017 року продали щонайменше 392,5 тис. пачок цигарок без польських акцизів, майже 3 тис. літрів спирту та 120 кг порізаного тютюну. Державна скарбниця втратила внаслідок злочинної діяльності групи понад 1,2 млн євро.

Надрукувати
мітки:
коментарів