Поділитись:

Назвали професії, де стресу найбільше

Понеділок, 05 лютого 2018, 19:26
Назвали професії, де стресу найбільше

Ринок праці в Україні потребує робітничих кадрів. Серед затребуваних професій – зварювальники, токарі, столярі, інженери, кухарі та офіціанти.

Дехто, шукаючи роботу, намагається обрати якомога спокійнішу професію. Адже часто вона пов'язана зі стресами та переживаннями. За результатами Work.ua, склали рейтинг найбільш стресових професій, – пише Finance.ua.

7 місце: консультанти в сфері продажів

Продавці не мають фіксованої заробітної плати. Їх дохід залежить від здібностей продати якомога більше і швидше, щоб виконати план з продажу. Крім цього, потрібно постійно спілкуватися з клієнтами, зокрема й незадоволеними.

6 місце: вчителі

Будь-який вчитель зобов'язаний знайти підхід до учнів і їх батьків. Це відбирає чимало сил. Водночас робочий день не завжди закінчується о 18:00 вечора. Викладачі часто працюють вдома: перевіряють контрольні, готують матеріали для занять та іспитів.

5 місце: люди мистецтва

9,1 % представників творчих професій страждають депресією. Вони переживають про свої рейтинги, популярність. Часто скаржаться на відсутність натхнення.

4 місце: медичні працівники

Лікарі допомагають побороти недугу, при цьому іноді їм доводиться брати участь в моральному відновленні пацієнта. Необхідність підбадьорити, втішити або заспокоїти забирає ще більше сил, ніж сам процес лікування.

3 місце: соціальні працівники

Люди цих професій стикаються з агресією тих, кому вони намагаються допомогти. Крім цього, на них лежить підвищена відповідальність і необхідність діяти строго за інструкцією.

2 місце: працівники громадського харчування

Графік тих, хто працює в сфері харчування, часто ненормований. Дехто працює в нічні зміни або цілу добу. Втрата апетиту, проблеми зі сном і концентрацією уваги спостерігаються у 10,3 % працівників громадського харчування.

1 місце: доглядальниці і няні

Найбільш стресовою є робота пов'язана з доглядом за літніми і хворими людьми, а також за дітьми. Ця професія завжди вимагає повної віддачі, людина не просто працює, а проживає зі своїм підопічним певний період життя.

Надрукувати
мітки:
коментарів