Поділитись:

Військовим-контрактникам компенсують витрати за оренду житла

Четвер, 08 лютого 2018, 16:34
Військовим-контрактникам компенсують витрати за оренду житла

Верховна Рада України ухвалила законопроект, який передбачає виплату компенсації військовослужбовцям-контрактникам рядового, сержантського, старшинського та офіцерського складу за оренду житла, якщо їх не можуть поселити у гуртожитках чи казармах.

Наразі законодавством передбачена компенсація лише для військовослужбовців-контрактників офіцерського складу та курсантів вишів, а військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу змушені вирішувати житлове питання власним коштом, – інформує 112 телеканал.

На компенсацію за оренду житла військовослужбовцям потрібні будуть гроші, приблизно 786 млн 690 тис. грн на рік. Їх планують виділити з державного бюджету, а саме за рахунок коштів, передбачених на утримання органів виконавчої влади.

З голосу внесли поправку, згідно з якою законопроект набуде чинності після його підписання Президентом України. Через деякий час спікер парламенту уточнив, що відповідно до Конституції України документ набуде чинності на наступний день після офіційної публікації, а не після підписання Президентом.

Надрукувати
мітки:
коментарів