Поділитись:

Відомо, з якими країнами Україна може отримати "безвіз"

П'ятниця, 09 лютого 2018, 11:17

У майбутньому Україна може отримати "безвіз" з рядом країн. Уже тривають переговори з приводу запровадження безвізового режиму із країнами "білого шенгенського списку".

Про це повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев в інтерв'ю "Європейська правда".

"По "білому шенгенському списку" ми працюємо практично з усіма країнами, і можу запевнити, результати будуть. Зокрема, ми ведемо переговори з державами Перської затоки – це Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман і Саудівська Аравія",– сказав Погорельцев.

Також він додав, що МЗС ставить на меті взаємне скасування візових вимог з Колумбією, Уругваєм та Перу.

"У Перу запроваджено безвіз для українців в односторонньому порядку; угода дозволить зафіксувати це на двосторонній основі. Є проекти угод про безвіз із Багамськими островами, Вануату, Кірибаті, Маршалловими островами, Палау, Самоа, Соломоновими островами, Тринідадом і Тобаго. Із держав, більших за розміром – Мексика, Таїланд", – додав Погорельцев.

Однак це не означає, що всюди буде саме "безвіз". Наприклад, з Катаром йдеться про отримання візи по прибуттю, в аеропорту.

Надрукувати
мітки:
коментарів