Поділитись:

В Україні впали ціни на м'ясо

П'ятниця, 09 лютого 2018, 12:10

В Україні знизилися ціни на м′ясо. Навіть в дорогому Києві свинину можна купити за 80 грн за кілограм, хоча ще кілька тижнів тому вона коштувала близько 120 грн/кг.

М'якоть яловичини зараз продається за 100, хоча вартувала 130 грн і вище. Люди пов'язують таку зміну цін зі зниженням курсу долара до мінімуму за два місяці. Однак директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, аграрний експерт Олексій Дорошенко вважає, що зниження цін на м′ясо поки не варто пов′язувати із ревальвацією гривні, – пише "Сегодня".

"Даних про торгівлю яловичиною у нас поки немає, але щодо свинини можу сказати, що падіння цін викликане зниженням попиту. У січні попит на свинину знижується традиційно. Минулого року в першому кварталі ціни на м'ясо також піднімалися повільно, а в другому і третьому – набагато швидше. Цього року теж в середині січня виробники свинини почали потроху знижувати ціну, а потім в різних регіонах пішли різні тенденції. Наприклад, за останній тиждень західні регіони трохи збільшили відпускну ціну, а в центральній і східній Україні сталося подальше її падіння ціни в опті. Така різноспрямована динаміка говорить про те, що ціна вже, в принципі, стабілізувалася", – підкреслив Дорошенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів