Поділитись:

Куди подорожують українці (інфографіка)

Четвер, 15 лютого 2018, 17:10
Куди подорожують українці (інфографіка)

У 2017 році українці дуже активно їздили до інших країн. За даними Держстату, кордон перетнули 26,5 млн осіб.

Про це інформує "Слово і Діло".

"Найбільше українців виїжджало до Польщі – 9,9 мільйона. Удвічі менше наших співгромадян побувало в Росії – 4,3 мільйона. На третьому місці Угорщина – 3,1 мільйона", – відзначають у Держстаті.

Серед популярних серед українців країн також Молдова (1,68 млн), Білорусь і Туреччина (майже по 1,2 млн). На заробітки найчастіше наші люди їдуть до Польщі, Росії та Італії.

Зі слів голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала, майже 400 тисяч українців скористалися спрощеним порядком поїздок до Європи з початку введення безвізового режиму.

Детальніше – на інфографіці.

Куди подорожують українці (інфографіка)

А на відпочинок українці найчастіше їздили до Туреччини, Єгипту, Болгарії, Ізраїлю та Греції. Варто відзначити, що Держстат у своїх розрахунках посилається на дані Держприкордонслужби й повідомляє, що лише 120 тис. осіб виїжджали на відпочинок як організовані туристи. Хоча до тієї ж Туреччини минулого року з'їздили більш ніж 1,2 млн українців. Мабуть, така різниця в цифрах пов'язана з тим, що наші люди вважають за краще скромно замовчувати на кордоні, куди й навіщо вони їдуть, маскуючи мету поїздки за формулюванням "приватна поїздка". З 26,5 млн українців саме так зробили 99 % тих, хто виїжджав за кордон.

Детальніше – на інфографіці.

Куди подорожують українці (інфографіка)

Надрукувати
мітки:
коментарів