Поділитись:

Україна увійшла в ТОП-10 найбільш нещасних країн (рейтинг)

П'ятниця, 16 лютого 2018, 08:19

Україна посіла 7 місце в рейтингу "нещасних країн", який вираховується на підставі показників інфляції та безробіття.

Індекс розраховується агентством Bloomberg на основі прогнозів економістів щодо інфляції та безробіття для 66 країн, – повідомляє "Економічна правда".

Показники України в рейтингу 2018 року покращилися. Якщо в 2017 році Україна посідала 5 місце в списку найбільш нещасних країн з індексом "23,8", то цього року її індекс зріс до "17,8", що дозволило посісти 7 місце.

Венесуела посідає перше місце в індексі четвертий рік поспіль, при цьому її бал зріс більш ніж утричі в порівнянні з 2017 роком.

Таїланд знову отримав статус "найменш нещасної" економіки, однак, з огляду на нестандартну методологію розрахунку безробіття в цій країні, Сінгапур, що посідає друге місце, також заслуговує на увагу.

Мексика, де інфляція стає більш керованою, в цьому році може досягти істотного прогресу, а Румунії, навпаки, загрожує більше неблагополуччя через прискорення зростання цін.

Зростання цін в цьому році буде представляти більш серйозну загрозу глобальній економіці, ніж безробіття, свідчить індекс.

Індекс нещастя заснований на давній концепції, що низькі інфляція і безробіття є індикаторами економічного благополуччя людей в досліджуваних країнах.

Однак низькі рівні цих показників можуть вводити в оману. Наприклад, стійко низькі ціни можуть бути ознакою слабкого попиту, а надто низьке безробіття може ускладнювати умови для пошуку нової, кращої роботи.

Розрахунки в цілому свідчать про збереження сприятливих глобальних економічних перспектив: згідно з медіанним прогнозом економістів, світова економіка в 2018 році зросте на 3,7 відсотки, зберігши темпи минулого року, які стали найкращими з 2011 року.

11 ПЕРЕГЛЯД

Надрукувати
мітки:
коментарів