Поділитись:

Україна набирає темпи у вирощуванні горіхів

Неділя, 18 лютого 2018, 10:10
Україна набирає темпи у вирощуванні горіхів

У 2018 році в Україні буде висаджено 2,5 тис. га горіхових садів, з них 1,5 тис. га відведуть під волоський горіх, 890 га - під фундук, і 40 га засадять мигдалем. Бажання зайнятися горіхівництвом демонструє багато воїнів АТО, які отримали земельні ділянки для ведення господарства, пише "Агробізнес".

Також за вирощування горіхів беруться кооперативи і окремі фермери з бажанням зміцнити свій бізнес. Свій внесок в розвиток галузі внесла і бюджетна підтримка. У 2018 році уряд обіцяє компенсувати 80% вартості саджанців при закладанні нових садів. Також з лютого стартувала передача земель у власність об'єднаних територіальних громад, тобто розпоряджатися ділянками будуть на місцях.

Разом з тим, виробництво горіхів в Україні вже демонструє зростання.

За рахунок сприятливих погодних умов і старту плодоношення садів, закладених в 2012-2013 роках, урожай волоського горіха в 2018 році перевищить 134 тис. тонн.
Цей показник виведе Україну на третє місце в світі після Китаю і США. Причому зростання врожаю не зменшить вартість горіхів, вважають в асоціації. У сезон масового збуту (жовтень-листопад) горіх продаватимуть по 25-35 грн / кг, навесні ціни піднімуться до 50-55 грн / кг.

Надрукувати
мітки:
коментарів