Поділитись:

Школам рекомендують провести "диктант єдності"

Понеділок, 19 лютого 2018, 20:30

Інститут модернізації змісту освіти звернувся до українських шкіл з рекомендацією проведення "диктанту єдності". Планується, що диктант може бути проведений українською мовою та мовами національних меншин.

Про це повідомляє Освіта.ua.

В інституті зазначають, що 21 лютого у світі відзначатиметься Міжнародний день рідної мови. За визначенням авторів рекомендації, головною метою його проведення в Україні є зміцнення державотворчої функції української мови, мов корінних народів і національних меншин, які проживають на території України.

"За ініціативи філій Інституту модернізації змісту освіти та за підтримки МОН України 21 лютого 2018 року організовується проведення "диктанту єдності" українською мовою та мовами національних меншин у закладах загальної середньої освіти. Просимо сприяти проведенню заходу, а також висвітленню відзначення Міжнародного дня рідної мови у засобах масової інформації", – наголошують в ІМЗО.

Для проведення заходу інститутом також наданий текст диктанту українською мовою.

Окрім цього, в установі рекомендували школам організувати та провести фестивалі, конференції, семінари, круглі столи, відкриті уроки на тему "Рідна мова – безцінна й невичерпна духовна скарбниця народу", зустрічі з письменниками та акторами, активніше залучати учнів до участі у творчих диспутах, конкурсах, книжкових виставках, віртуальних подорожах та музичних виставах.

Надрукувати
мітки:
коментарів