Поділитись:

Розвиток спорту: що обіцяють голови ОДА (інфографіка)

П'ятниця, 23 лютого 2018, 15:14

На Олімпіаді-2018 у Пхьончхані перше "золото" для України здобув фристайлист Олександр Абраменко. До Південної Кореї від України поїхали 33 спортсмени – найменша кількість олімпійців за часи незалежності. Так сталося, тому що багато років в Україні пишалися здобутками наших спортсменів, але не цікавилися, як їм вдається готуватися до змагань на зруйнованих часом базах, без належного обладнання та інвентарю. Багато талановитих спортсменів виступають за інші країни.

"Слово і Діло" поцікавилось, які обіцянки давали голови ОДА в галузі спорту та як їх виконували. Виявилося, що більш ніж половина обласних голів щось зробили або роблять для розвитку спорту. Дехто зриває терміни ремонту чи будівництва спорткомплексів, але врешті-решт спортивні об'єкти відкриваються.

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко обіцяв відремонтувати стадіон у парку "Перемога" до Дня Конституції України. З його слів, стадіон був у занедбаному стані й три роки не використовувався. Згодом терміни завершення ремонту відклали до Дня Незалежності (24 серпня), а потім – до опалювального сезону. В підсумку стадіон "Перемога" був відкритий, але не 3 липня, а 16 вересня 2017 року.

Не вклався в обіцяні терміни й голова Тернопільської ОДА Степан Барна, який запевнив, що до вересня 2016 року в місті Козова відкриють плавальний басейн. Влітку Барна переніс терміни здачі басейну на листопад. Врешті-решт його здали в експлуатацію в березні 2017 року.

Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко запевнив, що знайде можливість відзначити призерів Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро, які в складі національної збірної представляли Кіровоградщину. Спортсмени разом зі своїми тренерами отримали почесні грамоти від ОДА та грошові винагороди, на які було виділено майже півмільйона гривень з обласного бюджету.

Також Кузьменко пообіцяв у 2018 році збудувати 12 мультифункціональних спортивних майданчиків.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка обіцяв оплатити спорядження переможцям Ігор нескорених. Наприкінці 2017 року спортсмени отримали 6 комплектів луків для стрільби.

Перевиконав обіцяне голова Донецької ОДА Павло Жебрівський, який збирався облаштувати в Донецькій області 85 полів зі штучним покриттям, натомість протягом року в області збудували 104 футбольні майданчики зі штучним покриттям.

Амбітний проект задумав здійснити голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, який пообіцяв збудувати олімпійський басейн на 10 доріжок по 50 метрів.

"Ми вирішуємо проблему нашої школи олімпійського резерву – спорткомплексу "Манеж". Ми розпочали черговий проект у таких напрямках спорту, як баскетбол, волейбол. Буде створений відповідний спортивний зал для занять боксом, східними єдиноборствами, боротьбою. І, відповідно, наступним траншем (Державного фонду регіонального розвитку, – ред.) на наступний рік – це будівництво олімпійського басейну", – заявив Ткаченко.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик виконав обіцянку виділити кошти з обласного бюджету на персональні стипендії для спортсменів, які мають потребу продовжувати навчання. В 2015 році на виплати стипендій виділили майже 180 тис. грн, а в 2016-му – 388 тис. грн.

Виконує свої спортивні обіцянки й голова Харківської ОДА Юлія Світлична, яка особисто стежила за тим, щоб до кінця 2017 року закінчили ремонт дитячої юнацької спортивної школи ХТЗ. Був відремонтований легкоатлетичний манеж, де замінили систему опалення, водопостачання, відремонтували 400 кв. м даху й фасад будівлі. Також відремонтували покрівлю та фасад адміністративної будівлі, в якій розташована зала для настільного тенісу, штанги й боксу.

Після ремонту для спортшколи закупили нове обладнання та спортінвентар для занять п'ятиборством, тхеквондо, кікбоксингом і легкою атлетикою.

У 2018 році Світлична обіцяла, що в 27 районах Харківської області збудують 27 міні-стадіонів зі штучним покриттям.

Детальніше – на інфографіці.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
02 березня 2024
16:34
27 лютого 2024
22 лютого 2024
14 лютого 2024
04 лютого 2024