Поділитись:

У Харкові відбудеться перша "Міжнародна медична канабіс конференція"

Субота, 24 лютого 2018, 18:01

У Харкові 20 квітня відбудеться перша наукова конференція з медичного канабісу.

Ініціювали захід громадські організації "Єдиний досвід" та "Українська асоціація медичного канабісу" в партнерстві з Національним фармацевтичним університетом Харкова та Університетом Медичних Наук Литви (Каунас), – пише "Громадське".

Зазначається, що для медичних пацієнтів та лікарів вхід буде вільним.

Організатори наголошують на лікувальних якостях канабісу:

"Ключовий акцент ми зробимо на лікувальних якостях конопель та продемонструємо усі ті широкі можливості, які відкриються для України через впровадження у вітчизняну медицину міжнародного досвіду та законодавчого врегулювання такого впровадження", — каже один із організаторів конференції адвокат Генадій Шабас.

Наголошують на тому, що лікарські препарати на основі канабісу ефективно допомагають у лікуванні низки важких захворювань, зокрема, таких, як епілепсія, розсіяний склероз, хвороби Альцгеймера та Паркінсона, а терапевтична дія канабіноїдів є подекуди ефективнішою за сильнодіючі препарати та з меншою кількістю побічних ефектів.

"Медичне застосування канабісу і його активних компонентів сьогодні обґрунтоване більше 12 000 наукових досліджень канабіноїдів рослинного походження. Є дані про позитивний ефект в застосуванні при інфаркті міокарду, у лікуванні артеріальної гіпертензії, онкологічних захворювань", — йдеться у прес-релізі конференції.

Конституційний суд Грузії, до слова, скасував кримінальне покарання за вживання марихуани, а у Сан-Франциско скасують усі рішення, пов'язані із покаранням за марихуану, які були винесені з 1975 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів