Поділитись:

Треба протриматися 3-4 дні, – "Нафтогаз" про надзвичайний стан

П'ятниця, 02 березня 2018, 15:10
Треба протриматися 3-4 дні, –

Учора, 1 березня, за 15 хвилин до початку поставки газу "Газпром" знизив на 20 % тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Мета таких кроків – здійснити мрію або про "Україна замерзла", або про "Україна – ненадійний транзитер і відбирає газ". Це було б дуже доречно за два тижні до виборів самі знаєте кого. Навіть розмахування ядерною зброєю не допомагає зацікавити росіян прийти таки на вибори незмінного, так що потрібна якась швидка "перемога"", – йдеться у повідомленні.

У "Нафтогазі" кажуть, що Україні треба протриматися лише 3-4 дні, поки не минуть холоди.

Українців, у яких є котли, просять зменшити температуру в приміщенні на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі. Це дозволить знизити потребу в газі на 8-9 %, і цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався.

"Ми працюємо з місцевими владами, щоб комунальні тепловики у найближчі дні робили так само для будинків з централізованим опаленням. Газу в наших підземних сховищах багато, наші ПСГ круті, але навіть у них є технічні обмеження у тому, скільки газу можна підняти протягом доби. Наші підземки зараз працюють на максимальному режимі відбору, видобувники постачають газ в систему в нормальному режимі, ми закриваємо решту потреб імпортом газу з Європи, де також незвичні холоди. Ваша допомога у зменшенні потреби в газі буде дуже доречною. Сьогоднішній день – найкритичніший", – зазначили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ: НА ВОЛИНІ СКАСОВУЮТЬ НАВЧАННЯ І СКОРОЧУЮТЬ РОБОЧИЙ ДЕНЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів