Поділитись:

Криза скасовується: МОН радить з понеділка відновити навчання

Субота, 03 березня 2018, 18:35

З понеділка, 5 березня, усі заклади освіти працюватимуть у звичному режимі.

Відповідне рішення прийняв Кризовий комітет Міністерства енергетики та вугільної промисловості України сьогодні, 3 березня 2018 року, – повідомляється на сайті МОН України.

Наразі проблему з газопостачанням у країні вдалося вирішити, тому вже в понеділок, 5 березня, усі заклади освіти – дитячі садки, школи, ПТНЗ та виші – працюватимуть у звичайному режимі.

Беручи до уваги рішення Кризового комітету, Міністерство освіти і науки України надіслало відповідний лист-роз'яснення усім вишам, а також місцевим органам самоврядування, у сфері управління яких знаходяться інші заклади освіти.

У листі, зокрема, йдеться, що виняток можуть становити ті заклади, які не працюють з причин, що не стосуються газопостачання. Наприклад, такою причиною може бути карантин або інші обставини.

Безпосереднє рішення про призупинення або відновлення роботи закладів вищої освіти приймає сам заклад у межах власної автономії. Відповідні рішення також мають прийняти й органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші заклади освіти.

Нагадаємо: НАК "Нафтогаз України" заявив про перемогу над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі в суперечці щодо транзитного контракту і через це РФ намагається спровокувати енергетичну кризу в Україні. Керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв українцям знизити температуру у приміщеннях на один-два градуси для того, щоб уникнути кризової ситуації в енергетиці і не дати президенту Росії Володимиру Путіну можливості реалізувати свій план "газового шантажу". У зв'язку з енергетичною кризою усі навчальні заклади відправили на вимушені канікули.

Надрукувати
мітки:
коментарів