Поділитись:

Уряд планує знизити ціни на електромобілі ще на 23%

Понеділок, 05 березня 2018, 13:14
Уряд планує знизити ціни на електромобілі ще на 23%

Мінінфраструктури ініціюватиме запровадження механізму податкової знижки та скасування виплати в пенсійний фонд при реєстрації електромобілів.

Про це заявив начальник департаменту цифрової інфраструктури МІУ Олександр Озеран, – повідомляє Liga.net.

"Коли ми говоримо про стимулювання попиту на електрокари, ми бачимо, що після скасування акцизу і ПДВ на імпорт електрокарів в січні 2018 року було зареєстровано 793 електрокара. Тоді як за весь минулий рік – близько 2 500 електромобілів. За один місяць в Україні продалася третина обсягу минулого року. Це дуже швидко", – зазначив він.

Озеран вважає, що стимулювати ринок електрокарів можна за допомогою механізму податкової знижки.

"Це покриває 18 % вартості електромобіля. Ви платите повну вартість, а податкова компенсує 18 % вартості. Плюс при реєстрації передбачений збір 5 %. Ми також хочемо його скасувати. Сумарно отримаємо здешевлення на 22-23 %. А якщо ми відстоїмо продовження рішення про скасування плати ПДВ (зараз закон діє до кінця 2018 роки) для електрокарів, по суті це мінус 40 % від початкової вартості авто", – сказав він.

Зі слів Олександра Озерана, Мінінфраструктури завершило узгодження 15-річної стратегії розвитку ринку електромобілів України і готове подавати документ на затвердження Верховної Ради.

"Законопроект вже готовий і погоджений з депутатами. Протягом 2-3 тижнів ми його зареєструємо в парламенті. Близько місяця знадобиться на узгодження в комітетах. Потім голосування", – зазначив він.

Нагадаємо: 7 грудня Верховна Рада України скасувала ПДВ на ввезення електромобілів в Україні та акцизний збір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧЕРЕЗ ВОЛИНЬ ЗАВОЗЯТЬ ДЕДАЛІ БІЛЬШЕ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів