Поділитись:

Погляд збоку: що говорять про Україну у світі?

Вівторок, 06 березня 2018, 22:00
Погляд збоку: що говорять про Україну у світі?

Перемир'я не буде

Українські військові звинуватили проросійських сепаратистів у порушенні режиму перемир'я, – інформує RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Домовленість про припинення вогню вступила в силу 5 березня після опівночі. Проте, як повідомили у штабі АТО, близько 01:00 сепаратисти обстріляли українські позиції з гранатометів, мінометів та іншої зброї.

Янукович і компанія

Міністри закордонних справ ЄС продовжили ще на рік санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича та 12 його прибічників, – зазначає RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Однак були скасовані обмежувальні заходи щодо колишнього міністра юстиції Олени Лукаш та бізнесмена Сергія Клюєва. Їх вилучили зі списку санкцій після того, як міністри ЄС вирішили, що проти них зібрано недостатньо доказів.

Криптокредити всім!

За даними Bitcoin.com, найбільша українська мережа ломбардів "Скарбниця" розпочинає видачу криптовалютних кредитів.

Реалізація цього проекту обумовлена стрімким розвитком криптовалют у світі. Зі слів начальника відділу маркетингу Івана Іпатова, клієнти зможуть не лише користуватися грошима, а й отримувати доходи від зростання криптовалют у майбутньому. Позики в українських гривнях надаватимуться власникам криптовалют на термін до 31 дня.

На захист свободи слова

Комітет захисту журналістів закликав українську владу розслідувати факт нападу поліції на журналістів під час протесту у Києві та забезпечили безпеку преси, – повідомляє CPJ Press Freedom Online.

У Києві 3 березня постраждали щонайменше двоє журналістів. Проти кореспондента "Радіо Свобода" Сергія Нужненка було застосовано перцевий газ. Журналіста "Громадського" Богдана Кутєпова один з поліцейських вдарив ногою, супроводжуючи свій жест нецензурною лексикою.

Надрукувати
мітки:
коментарів