Поділитись:

Робота не вовк?

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 10 березня 2018, 07:40

За будь-який "зайвий" вихідний я завжди "за". Та й хто проти? Тим паче, що Україна на них доволі щедра.

Ну от порахуйте самі. Ми відпочиваємо в січні з нагоди Нового року і Різдва. І навіть в грудні на "католицьке" Різдво відтепер ми теж відпочиваємо. І неважливо: святкуємо його чи ні. Лютий у нас і так короткий місяць. У березні ми святкуємо день весни і жіноцтва, от цьогоріч, до прикладу, відпочиваємо аж чотири дні. 8 квітня, рівно через місяць від "жіночого" свята, будемо їсти паску-ковбаску. Травень теж почнеться їз вихідних: 1, а потім 9. Знову відпочиватимемо в червні, бо святкуємо День Конституції. Ну а в липні доведеться попрацювати на повну. Серпень – важливий місяць для всіх українців, а для лучан – вдвічі більше. Святкуємо особливі державні свята: День прапора, День Незалежності, День міста. У вересні відпрацьовуємо в поті чола, щоби в жовтні, 14, знову трохи відпочити. І так далі по колу.

А ще врахуйте два вихідні щотижня, які є в нас незалежно від свят. Та навіть у робочий день в обід у торгових центрах, кафе, на вулицях людей багато. Попивають каву-чай, а хто – й винце, тиняються магазинами. Ну трохи з того числа – студенти, але ж не всі. І попри все це, українці завжди скаржаться на те, що у них багато роботи. Не сперечаюся, але з огляду на загальну картину напрошується питання: а коли, власне, ми працюємо?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів