Поділитись:

Іноземні медіа про Україну: огляд новин

Понеділок, 12 березня 2018, 22:00
Іноземні медіа про Україну: огляд новин

Курс на НАТО

Україна прагне Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО, – інформує RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Про це стало відомо, коли на веб-сайті НАТО Україну включили до списку країн, які оголосили про свої наміри щодо членства. Зі слів Президента України Петра Порошенка, ПДЧ – це "наступна амбіція" України на шляху до остаточного членства в Північноатлантичному альянсі.

Дипломатичний візит

11 березня, напередодні четвертої річниці незаконної анексії Криму, до Києва прибула Федеріка Могеріні, верховний представник ЄС із питань закордонних справ, – повідомляє RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Візит пов'язаний з Угодою про асоціацію з ЄС, яка набрала чинності у вересні. У Могеріні заплановані зустрічі з президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним та міністром тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем.

Крок до зірок

За даними The West Australian, Державне космічне агентство України хоче побудувати космодром у Західній Австралії.

Ця ініціатива могла би здійснити давню мрію Австралії мати свій власний стартовий ракетний комплекс. Зі слів Миколи Кулініча, посла України в Австралії, пропозиція дуже реалістична, адже Україна має технічні знання в цій галузі, ланцюг постачань, а також тривалу історію в глобальних космічних перегонах між СРСР та США.

Проблема Придністров'я

Росія та Україна відіграють однаково важливу роль у врегулюванні конфлікту між Молдовою та Придністров'ям, – зазначає RadioFreeEurope/RadioLiberty.

Із такою заявою виступив Франко Фраттіні, спеціальний представник ОБСЄ з питань Придністровського конфлікту. Суверенітет Придністров'я, що проголосило свою незалежність від Молдови ще у 1990 році, не визнається жодною державою світу. Однак це не заважає Росії неофіційно підтримувати уряд сепаратистів.

Санкції і ще раз санкції

ЄС продовжив санкції проти РФ ще на шість місяців, – повідомляє Washington Post.

Замороження активів та заборона в'їзду для 150 фізичних осіб та 38 організацій триватимуть до 15 вересня. Санкції спрямовані на тих, хто своїми діями загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 березня 2024
20:04
24 листопада 2023
15 червня 2023
11 червня 2023
07 травня 2023
09:07
18 липня 2022
29 червня 2022
30 квітня 2022
01 квітня 2022
14 лютого 2022