Поділитись:

Очима інших: новини іноземних ЗМІ про Україну

Середа, 14 березня 2018, 22:00

"Розлучення і зміна прізвища"

Державна газова компанія "Нафтогаз" отримала 2,5 мільярди доларів внаслідок тривалої юридичної битви із російським газовим гігантом "Газпром", – повідомляє Forbes.

Стокгольмський арбітражний суд виніс рішення на користь України у справі щодо тарифів на транзит природного газу. "Газпром" заявив, що буде оскаржувати цей вирок і одразу помстився, оприлюднивши в четвер своє рішення про скасування подачі газу на територію України в цьому місяці. "Нафтогаз" обурився такому вчинку, адже за поставку газу на березень уже внесені кошти і тепер Україна змушена звернутися до Польщі з проханням екстреної подачі газу.

Україна хоче ще!

За даними International Paralympic Committee, українські спортсмени мають усі шанси здобути значну частину золотих медалей на Паралімпійських Іграх.

"Це дуже складно. Кожна перемога – це наслідок важкої праці. У мене вже є медалі, проте я все ж хочу отримати перше місце", – зазначила Людмила Ляшенко, українська
лижниця і біатлоністка. Вона уже здобула три бронзові медалі цього тижня, однак чемпіонка сповнена сил і жаги підкорювати нові вершини.

Тривають пошуки плану дій для вступу в НАТО

Президент України Петро Порошенко підтвердив, що ведуться пошуки Плану дій щодо членства (ПДЧ) до НАТО, – інформує RadioFreeEurope/RadioLiberty.

План дій щодо членства – це багатоступеневий процес політичної співпраці і військових реформ, що має на меті встановити в країні стандарти, які відповідають європейським нормам, а також забезпечити членство в НАТО. Коментарі Порошенка надійшли відразу після оновлення офіційного веб-сайту НАТО, де Україна, поруч із Боснією і Герцеговиною, Грузією та Македонією, була внесена до списку країн, що заявили про свої прагнення вступу до НАТО.

Наступним кроком може бути ПДЧ, але офіційний представник НАТО повідомляє, що Північноатлантичний альянс поки не змінив своєї позиції стосовно України.

Меркель сподівається на виконання мінських угод

Канцлер Німеччини Ангела Меркель хоче відновити мирні переговори щодо України, адже конфліктуючі сторони так і не змогли досягнути згоди стосовно мінських угод, – інформує Deutsche Welle.

Краплю оптимізму додало рішення поновити санкцій стосовно країни-агресора. Вранці у понеділок ЄС відновив шестимісячне продовження санкцій щодо Росії за анексію Криму та підтримку повстанців на території України. Окрім цього, Меркель також зазначила, що вона підтримує розгортання миротворчих сил ООН на сході України.

Надрукувати
мітки:
коментарів