Поділитись:

У Польщі за організацію підпільної тютюнової фабрики затримали чотирьох українців (фото, відео)

П'ятниця, 16 березня 2018, 12:50

У Польщі в результаті міжнародної операції викрили злочинну групу, яка займалася незаконним виробництвом сигарет.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

13 березня в Польщі співробітники прикордонних служб Польщі, України та поліції Молдови викрили організовану злочинну групу, включаючи її організатора. Члени групи, до якої входили щонайменше 8 осіб, займалися виробництвом та розповсюдженням значної кількості контрафактних тютюнових виробів. За інформацією польських правоохоронців, матеріальні збитки від діяльності злочинців може становити щонайменше 100 мільйонів злотих.

До складу міжнародного організованого злочинного угруповання входили громадянин Грузії, громадянин Румунії, двоє громадян Молдови та четверо громадян України. Вони здійснювали вербування спеціалістів, забезпечували сировиною та налагоджували канали розповсюдження готової продукції.

Задля припинення діяльності групи була спланована міждержавна спеціальна операція, а в її завершальній стадії на території Польщі безпосередню участь також взяли співробітники УБОЗ поліції Молдови та Держприкордонслужби України. Під час процесуальних дій у Гданському воєводстві (Польща) провели низку обшуків. Зокрема, викрили фабрику, де відбувалося регулярне виготовлення сигарет. На місці виявили чималу кількість сигарет, 2,5 тонни тютюну, а також повну виробничу лінію сигарет. Крім того, в місцях проживання членів злочинної групи знайшли 3 одиниці вогнепальної зброї, більше 200 патронів, два глушники і гранати.

Наразі тривають подальші слідчі дії.

Варто згадати, що у грудні 2017 року аналогічна операція проводилася спільно з Цивільною гвардією Іспанії. За участі запрошених співробітників Держприкордонслужби України в районі м. Гранада було припинено діяльність нелегальної фабрики з виробництва тютюнових виробів, де до злочинної діяльності організатор-росіянин втягнув 7 громадян України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
13 березня 2024
10 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
02 березня 2024
29 лютого 2024