Поділитись:

Україну визнали найдешевшою країною Європи

Середа, 21 березня 2018, 18:50

За результатами дослідження "Вартість життя в усьому світі 2018 року", на основі індексу вартості проживання, Україна потрапила в топ-3 найдешевших країн світу, в Європі ж Україна стала першою за рівнем доступності для життя.

Про це свідчить дослідження Numbeo, – пишуть Українські національні новини.

За даними дослідження, вартість життя в Україні на 61,64 % нижча, ніж в США (сукупні дані по всіх містах, орендна плата не враховується). Орендна плата в Україні на 75,48 % нижча, ніж в США (середні дані по всіх містах).

Дослідники використовували вартість життя в Нью-Йорку як число "100", тому кожна країна була оцінена відносно до цін там.

"Дивлячись на наведені результати, досить помітно, наскільки географічно сконцентровані найдешевші країни світу. Навпаки, найдорожчі країни світу розкидані всюди," – йдеться в повідомленні.

Є досить виразний розрив, коли йдеться про вартість життя в Європі. Якщо вам потрібна супердешева відпустка в Європі, тоді ви повинні відправитися на Балкани і далі.

Найбільш доступною країною Європи є Україна, яка займає 113-е місце в світовому рейтингу, за нею йдуть Косово – на 109-му і Молдова – на 101-му.

Дешевше, ніж в Україні, можна прожити тільки в Пакистані та Єгипті. Також серед лідерів найдешевших країн Індія, Туніс, Косово і Грузія.

Для створення індексу Numbeo збирає величезну кількість інформації з тисяч всесвітніх внесків, орієнтуючись на споживчі витрати і ціни. Існує близько п'ятдесяти чинників, починаючи від ціни на страви в ресторанах і закінчуючи членством в спортзалі, пляшками вина і капучино.

Надрукувати
мітки:
коментарів