Поділитись:

Уряд розірвав економічні відносини з Росією

Середа, 21 березня 2018, 14:28

Кабінет Міністрів розірвав програму економічного співробітництва з Росією на 2011-2020 роки.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 21 березня, – інформує Економічна правда.

Уряд, зокрема, зупинив дію документа, а також доручив Міністерству закордонних справ у встановленому порядку повідомити уряд Російської Федерації.

Програма була підписана 7 червня 2011 року колишніми прем'єр-міністрами України і РФ Миколою Азаровим і Володимиром Путіним.

Програма економічного співробітництва – це документ, що відображає сукупність узгоджених поглядів РФ та України на перспективи їх довгострокової взаємовигідної співпраці в економічній сфері як рівноправних незалежних держав-партнерів.

У програмі розглядалися цілі і засоби розвитку російсько-українського економічного співробітництва, його основні напрями та пріоритетні галузі, а також очікувані результати.

Основні напрямки співробітництва: вдосконалення режиму вільної торгівлі товарами та захисту прав інвесторів, формування інтегрованої системи платіжно-розрахункових операцій, забезпечення вільного пересування громадян, співпраця в сфері технічного регулювання, інновацій та наукових досліджень, прикордонне та міжрегіональне співробітництво, військово-технічне співробітництво і співпраця в сфері конкурентної політики.

Пріоритетна співпрацю передбачалася в таких галузях: вуглеводнева енергетика, електроенергетика, ядерна енергетика, авіаційна промисловість, космічна промисловість, суднобудування, агропромисловий комплекс, транспорт і логістика та курортно-рекреаційний комплекс.

Крім того, пріоритетним визначалося співробітництво в соціально-гуманітарній сфері.

Ключовими цільовими показниками обсягів взаємного співробітництва, які передбачалося досягти за результатами виконання програми, були: підвищення обороту двосторонньої торгівлі товарами в середньому не менше ніж на 10-15 % в рік (у фізичних обсягах); підвищення обороту двосторонньої торгівлі послугами в середньому не менше ніж на 12-15 % в рік; підвищення частки торгівлі несировинними товарами, а також послугами з третіми країнами; підвищення обсягу взаємних інвестицій в середньому не менше ніж на 15-20 % на рік; підвищення випуску підприємств з взаємним інвестиціями не менше ніж в п'ять разів до 2020 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів