Поділитись:

Що про Україну писали французькі медіа

Середа, 21 березня 2018, 22:00

"Конкурент" продовжує публікувати, що пишуть про Україну провідні світові медіа. Цього разу - французькі ЗМІ.



Зброя США найближчим часом буде доставлена в Україну

Президент України Петро Порошенко заявив, що перші поставки зброї США повинні прибути в найближчі тижні. У грудні Державний департамент США оголосив, що Сполучені Штати будуть надавати Україні "додаткову зброю для обороноздатності – інформує Le Figaro.

Москва засудила це рішення, вона вважає це рішення небезпечним . З моменту анексії Криму Росією в березні 2014 року, Українські і Російські армії перебувають у глухому куті у конфлікті, який триває в східній Україні. Принаймні, 10000 чоловік були вбиті в бойових діях протягом трьох років.

Україна: претензія до суду по боротьбі з корупцією

Кілька тисяч Українців протестували перед будівлею Парламенту, щоб вимагати створення спеціальний суду у справах корупції, для посилення боротьби з цим злом, яке як і раніше широко поширене, незважаючи на обіцянки нової влади про додаткові заходи - повідомляє Le Figaro.

Протестувальники зібрали на заклик кілька реформістських рухів, в яких Рух нової сили, Міхеіл Саакашвілі, екс-президент Грузії став проти президента Петра Порошенка, який позбавлений громадянства України. "Наші вимоги прості : створення суду по боротьбі з корупцією та скасування депутатської недоторканності", - йдеться в заяві партії Саакашвілі.

Президент Порошенко представив у Парламенті законопроект, піднімаючи імунітет депутатів, починаючи з 2020 року, але протестувальники вимагають його вступу в силу, починаючи з 2018 року.

Між війною і реформами, Україна в особі своїх демонів

Україна повинна впоратися з двома відкритими фронтами. Перший, проти Росії. Другий, проти самої себе – інформує Les Echos.

29 січня, спеціальні представники США Курт Волкер та представник Росії Владислав Сурков зустрілися в Дубаях , щоб обговорити можливе створення місії з підтримання миру в Донбасі . Незважаючи на прогрес з цих дискусій, конфлікт в Україні не може сьогодні мати чисто дипломатичного рішення .

Україна бореться сьогодні не тільки проти своїх зовнішніх демонів, але також і за свою долю у Європі. Україна повинна впоратися з двома відкритими фронтами : проти Росії , для виживання її територіальної цілісності і проти неї самої - навіть перед лицем сил, які прагнуть обмежити реформи, проведені після " революції гідності " в кінці 2013 року.

Російські виборці в Україні позбавили президента Росії своїх голосів

Це рішення приймається у відповідь на "незаконне проведення" президентських виборів в Криму, повідомляє Міністерство внутрішніх справ. – повідомляє Le Monde.

Зазначимо, що напруженість не падає, через чотири роки після приєднання українського півострова Крим до Москви. 16 березня 2018року , Україна оголосила про заборону , російським виборцям мати доступ до консульств у своїй країні для голосування у неділю 18 березня на президентських виборах.

На сторінці Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попереджає, що поліція, яка охороняє російські дипломатичні представництва в Україні "в Києві, Харкові, Одесі та Львові, не дозволить російським громадянам отримати доступ до цих будівель для голосування".

Юлія, біженка з України : "Франція, нас врятувала, мене і мою сім'ю"

Юлія Клекот , жителька України втекла з неї через її насильство три роки тому. Тікаючи за кордон у іншу країну , вона зупинилася в Жиронді, у тому місці про яке вона нічого не знала з надією на краще життя.- повідомляє Sud Ouest.

І що, якщо 2018 рік, це рік коли все стає кращим? На початку лютого, Юлія , яку поглинув кошмар з моменту початку війни в Україні чотири роки тому, має вагомі підстави, щоб в це повірити.

Її бабуся, Зінаїда, 87 років, серйозно захворіла , після втечі своєї внучки, вона теж вирішила втекти з її рідних околиць, після чого отримала статус біженки. Батько Юлії, Димитрій, 65 років, також був хворий на рак, та втікши за кордон успішно вилікувався від нього. В середині лютого він повинен був переїхати у нове житло у Талансі, у агломерації Бордо, недалеко від того міста , де Юлія проживає разом зі своїми п'ятьма дітьми.

Виноробствопочало процвітати по новому після втрати Криму Україною

З келихом у руці, Олександр Ковач дивиться на вино, яке він створив і виказує своє задоволення: втрата півострова Криму і економічна депресія , мали парадоксальний вплив , що дали поштовх для вирощування винограду в Україні.- інформує Challenges.

Цей винороб 47-ми років запрошує туристів на вхід в погріб і на дегустацію вин в Ужгороді, у Закарпатті та на заході України, де подають півдюжини різних сортів вин.

Україна: екс-пілот Савченко звинувачується в підготовленому теракті

Генеральна прокуратура України звинуватила в четвер колишню військову льотчицю Надію Савченко, яка стала депутатом після того, як провела два роки під вартою в Росії у навмисно підготовленому теракті проти Парламенту і попросила її заарештувати.-повідомляє Challenges.

"Слідство має неспростовні докази, згідно з якими Надія Савченко депутат України , особисто планувала теракт (...) і дала вказівки, щоб організувати його у залі засідань", - заявив перед парламентаріями генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Надрукувати
мітки:
коментарів