Поділитись:

Військові пенсіонери почали отримувати перераховані пенсії

Четвер, 22 березня 2018, 18:10

Пенсійний фонд в березні розпочав виплату перерахованих пенсій військовослужбовцям.

Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

На початку березня Пенсійний фонд надіслав силовим міністерствам і відомствам списки пенсіонерів для складання довідок про розміри грошового забезпечення. Разом до списків
включено 536 тисяч пенсіонерів силових органів. Станом на 20 березня до органів Пенсійного фонду надійшло 89 тисяч таких довідок.

За наданими довідками додатковими відомостями виплачено підвищені пенсії 15,3 тисячам пенсіонерів на загальну суму понад 62 мільйони гривень. В ці додаткові відомості включено різницю між розміром пенсії після перерахунку та "старим" розміром пенсії за січень – березень 2018 року.

До кінця березня перераховані пенсії отримають ще щонайменше 20 тис. військових пенсіонерів. Решта отримає підвищені пенсії в квітні по мірі надходження від силових відомств довідок про грошове забезпечення.

Особи, яким виплату перерахованих пенсій буде проведено у березні, з квітня будуть отримувати свою пенсію у перерахованому розмірі в установлену дату. Особи, чиї пенсії буде перераховано у квітні, отримуватимуть такі перераховані пенсії з доплатою за січень-березень 2018 року за основними та додатковими відомостями. Необхідні для перерахунку пенсій кошти вже акумульовано у Пенсійному фонді.

Пенсії будуть підвищуватись поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 грн. Таким чином за два роки військові пенсії зростуть приблизно удвічі. Зараз середня
пенсія військових складає 2898,41 грн.

При перерахунку пенсій також враховано вимоги Закону "Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій осіб" в частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до Закону "Про Національну поліцію України". Пенсії їм буде перераховано з 1 січня 2016 року з розстрочкою виплати коштів за попередній період. Тобто з 1 січня 2018 року вони будуть отримувати нові пенсії, а сума за попередній період їм буде виплачуватись починаючи з 1 січня 2019 року. Загалом пенсії будуть переглянуті для 12 силових відомств.

Надрукувати
мітки:
коментарів